В началото на юни 50% от българите декларират доверие към

...
В началото на юни 50% от българите декларират доверие към
Коментари Харесай

"Галъп интернешънъл": В началото на юни Радев има 20% по-висок рейтинг от Борисов

В началото на юни 50% от българите заявяват доверие към президента Румен Радев, а 31% са на противоположна позиция. 30% декларират доверие към премиера Бойко Борисов, а 57% – съмнение.

Снимка: БГНЕС

Това сочат данните от изследване на „ Галъп интернешънъл “, извършено сред 4 и 12 юни.

През март се усети нараснало доверие по отношение на всички институции поради опасността от ковид. По-късно в хода на изключителното състояние обществото проектира високи условия към държавното управление и Националния действен щаб.

Снимка: БГНЕС

Сега тематиката с ковид се мисли от българите по-скоро като успореден сюжет, а съществено разбъркване на политическите пластове към този момент няма.

Парламентът при започване на юни има доверие от 23% и съмнение 67%. В края на май 16% от присъединилите се в изследването декларират доверие към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, а 66% декларират съмнение.

Снимка: БГНЕС

Доверието към държавното управление е 30% против 60% съмнение, а институцията на президентството получава 52% доверие и 33% съмнение.

Белезите на известно подсилване на доверието в държавното управление се демонстрират в повишаване на доверието в съвсем всички членове на кабинета спрямо края на края на зимата, когато доверието в кабинета беше застрашено поради настоящите кавги. Немалка част от тях в този момент се употребяват с доверие в диапазона към 20%.

Снимка: БГНЕС

Данните от изследването са част от ежемесечната, самостоятелна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл “ - Политически и стопански показател. Последната вълна на проучване е извършена сред 4 и 12 юни измежду 809 души посредством метода „ лице в лице “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР