В началото на втория сезон на хибридните Rally1 автомобили в

...
В началото на втория сезон на хибридните Rally1 автомобили в
Коментари Харесай

Малкълм Уилсън пробва хибридния Пума Rally1

В началото на втория сезон на хибридните Rally1 коли в Световния рали шампионат (WRC) шефът на Форд М-Спорт Малкълм Уилсън най-сетне направи пълностоен тест на автомобила, с който Себастиен Льоб и Ойт Танак донесоха последните победи на отбора.

Преди съвсем две години Малкълм кара най-ранния вид на Пума Rally1, само че в тест на летище, който той дефинира “по-скоро като шейкдаун за инспекция на системите на автомобила ”. Сега към този момент нещата са по-сериозни.

“Мина много време - изясни Уилсън пред dirtfish, като не би трябвало да забравяме, че Малкълм е един от най-хубавите английски рали водачи в историята. - В началото на плана карах тестовия ни автомобил, само че единствено на една самолетна писта. ”
  Защо Ойт Танак ще става още по-бърз Защо Ойт Танак ще става още по-бърз
Сега Уилсън, който е рали първенец на Англия за 1994 година, тества шасито с номер YN71DDL - вторият подред съединен хибриден рали автомобил Пума Rally1, като това ще е колата, с която ще се състезава Жордан Сердеридис в рали “Мексико ” този месец. С този автомобил Сердеридис започва и в рали “Монте Карло ” и естонското “Отепаа ” по-рано тази година. След присъединяване на Жордан в Естония колата е била изцяло разглобена и съединена още веднъж за тежката конкуренция в Мексико.
 Рованпера: Добре е, че Танак ще чисти пътя Рованпера: Добре е, че Танак ще чисти пътя
И Уилсън направи шейкдауна на колата на Сердеридис, след което автомобилът отпътува за летището, където ще бъде претрупан на самолета за Мексико.
 Сердеридис оряза програмата си поради млад гений Сердеридис оряза програмата си поради млад гений
“Усетих Пума-та като най-завършената ни кола - изясни по-късно Уилсън, който кара на тестовото трасе на М-Спорт. - Това важи във всяко едно отношение, както по повод равнището на сигурност на водача и навигатора, по този начин и по отношение на представянето на пътя. Трябва да кажа, че колата е впечатляваща, макар че карах с гуми за макадам и макадамовото окачване на асфалт, само че все пак, останах впечатлен. Не става въпрос единствено за спомагателната мощ, която идва от хибридната система. Цялостното показване на автомобила е впечатляващо. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР