В началото на валутната търговия в сряда курсът на долара

...
В началото на валутната търговия в сряда курсът на долара
Коментари Харесай

Паундът и еврото поскъпват, доларът отстъпва позиции

В началото на валутната търговия в сряда курсът на $ се намалява по отношение на този на еврото втори ден подред. По-слабите от предстоящото данни за деловата интензивност в Съединени американски щати през август увеличи вероятността за ново намаляване на базовите лихвени ставки на Федералния запас.

Заседанието на американския паричен регулатор е на 17-18 септември. Към момента 92% от специалистите считат, че лихвата ще бъде понижена с 25 базисни пун8кат от настоящето 2-2,25%, останалите чакат понижението да бъде с 50 пункта.

Всичко това просто спря растежа на $, само че не значи, че " зелените пари " трайно сдават позиции, отбелязва валутния пълководец на NAB Родриго Катрил, представен от Reuters.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската по $1,0976 за евро спрямо $1,0974 в края на вчерашната търговия.

За едно евро през днешния ден на пазара дават по 116,45 йени по отношение на 116,26 йени ден по-рано.

Доларът се търгува по 106,10 йени при 105,94 йени във вторник.

В центъра на валутните трейдъри остават и комерсиалните несъгласия сред Съединени американски щати и Китай.

Пазарът следи също по този начин за политическата обстановка във Англия. Депутатите в английския парламент гласоподаваха за опцията в сряда да прегледат законопроект, забраняващ на държавното управление да реализира Brexit без съглашение с Европейски Съюз. Това оказа поддръжка за курса на фунта стерлинг, който в последна време много спадна.

Премиерът Борис Джонсън в отговор на това решене на Народното събрание съобщи, че ще се стреми да провежда изключителни избори, в случай че през днешния ден бъде гласуван закон, изключващ вид за " корав " Brexit.

Фунтът стерлинг в сряда се търгува на равнище към $1,2105 спрямо $1,2081 за паунд през вчерашния ден и по 1,1028 евро по отношение на 1,1008 евро за паунд ден по-рано. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР