В началото на валутната търговия в четвъртък доларът отслабва по

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът отслабва по
Коментари Харесай

Злато слиза от 6-годишния пик на цената

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът отслабва във връзка с йената, еврото и другите съществени международни валути. Цената на златото е в понизителна промяна откакто през вчерашния ден се изкачи на 6 -годишен връх.

Юанът пораства, откакто Централната банка на Китай дефинира ежедневния си референтен курс на валутата на по-високо ниво от предстоящото.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя с американската при курс $1,1207 за едно евро при $1,1199за евро в края на вчерашната търговия.

За едно евро на пазара дават 118,95 йени в съпоставяне със 119,02 йени при закриването на валутната сесия в сряда.

Американската валута се търгува по отношение на японската на ниво106,13 йени за $ при 106,27 йени за $ ден по-рано.

Днес формалният курс на китайската валута е 7,0039 юана за един $, което е минимално равнище т 2008 година. И въпреки всичко курсът е по-висок от упования от интервюираните от Bloomberg анализатори и трейдъри - 7,0156 юана за $.

Стойността на златото в четвъртък се намалява в границите на ценови корекции, откакто през вчерашния ден доближи оптимални от септември 2013 година равнища.

Декемврийските фючърси за скъпия метал през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex поевтиняват с 6,35 $ или с 0,42% - до 1513,25 $ за тройунция. Цената на септемврийските фючърси за среброто се намаляват с 0,11% - до 17,177 $ за унция.

В сряда цената на златото подскочи до 6-годишен връх на фона на опасенията за растежа на международната стопанска система. Директорът на търговията с метали на High Ridge Futures Дэвид Мегер кометира за Ройтерс: " има цяла редица фундаментални аргументи, поради които цената на златото укрепва. Очевидно, надеждните активи са звездите на настоящето шоу ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР