В началото на този парламент Кирил Петков е отправил оферта

...
В началото на този парламент Кирил Петков е отправил оферта
Коментари Харесай

Кирил Петков предлагал подкрепа Йордан Цонев да стане шеф на парламента, ако ДПС оттегли подкрепата си за промените в Изборния кодекс

В началото на този парламент Кирил Петков е отправил оферта към Йордан Цонев – „ Продължаваме промяната “ да поддържа избора на ръководител на Народното събрание, в случай че Движение за права и свободи отдръпна поддръжката си за импортираните от Българска социалистическа партия промени в Изборния кодекс, с които се вкарва и хартиената бюлетина редом с машините.

Това описа самият Йордан Цонев в декларация от парламентарната естрада през днешния ден във връзка напускането на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ на пленарната зала.

Панаирът, който се разиграва в Народно събрание от Политическа партия и Демократична България, и който стартира през цялото време на този парламент, се назовава Изборен кодекс, сподели Цонев. Тук започнаха предложения не за избор на ръководител и по какъв начин да се преодолее конституционната рецесия, а за това, че ще подкрепят избора на ръководител, в случай че ние оттеглим поддръжката си за плана на Българска социалистическа партия. Лично аз получих такава от Кирил Петков.  Ако счита, че неистина, да заповяда в залата да ме опровергае, сподели още Цонев.

Панаирът и пазарлъците започнаха още тогава, безапелационен бе зам.-председателят на Народно събрание от Движение за права и свободи.

Той обори лъжата, че се заменя машинното гласоподаване с хартия. Машините си бяха и остават в ИК, само че в този момент се дава право на хората да изберат по какъв начин да гласоподават, изясни Цонев. И подсети, че от 2016 година Движение за права и свободи предлага 100% машинно гласоподаване, само че с машините и по метода, по който се гласоподава в най-голямата народна власт в света – в Съединени американски щати. Трябва да вземаме образец от най-хубавите, а не от диктатурите, изясни Цонев.

Той подсети, че сегашният Изборен кодекс бе признат на Разпети петък.  Тогава, съгласно християните, и птичките стопират да пеят, и природата млъква от горест и тъга, сподели Цонев. А тогавашното болшинство обърнало България към венецуелската, а не към американската народна власт.

Цонев подсети, че Движение за права и свободи предлагаха да има 100% машинно броене на хартиените бюлетини със сканирани машини, само че това не бе признато от тогавашното болшинство.

Обществото не може да бъде лъгано, лъжата не може да бъде норма на обществото. Хората чакат да стартираме да им решаваме рецесиите, подлага на критика още Цонев. Той подсети, че всички депутати са изпратени от хората в Народното събрание с тази задача – да сформират държавно управление, което да им взема решение проблемите. А решаването на всички рецесии започвало от майката рецесия – политическата.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР