В началото на тази седмица полицията в Кьолн задържа идващ

...
В началото на тази седмица полицията в Кьолн задържа идващ
Коментари Харесай

Как мародери се възползваха от наводненията в Германия

В началото на тази седмица полицията в Кьолн задържа приближаващ от регионите на наводненията български жител, който карал с " потънали в тиня облекла ". В багажника на колата, взета чартърен, били открити торби и куфар с принадлежности и облекло, за чийто генезис 32-годишният мъж дал спорни сведения. В жабката имало и ръчна граната.

Торбите от багажника били иззети, а инспекцията за алкохол открила, че българският жител е управлявал автомобила с над един промил. Положителен се оказал и пробата за опиати. Полицията твърди, че индивидът, който има и предходни нарушавания на закона, се е подвизавал в областите, наранени от наводненията, и по отношение на него съществува съмнение за мародерство. Гранатата от жабката в последна сметка се оказала бракувана и безвредна.

Непосредствено след наводненията бяха регистрирани редица случаи на обири на кабели и електроуреди. Сред арестуваните са човек, обрал аптека, апаш на бижута от златарски магазин и двама взломаджии в супермаркет. Министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет сподели по този мотив: " Вбесявам се, когато чуя, че хора се завръщат в опустошените си къщи, а крадците към този момент са ограбили и дребното оживяло тяхно имущество ".

След наводненията полицията отдели сериозен запас, с цел да предотврати кражбите и мародерствата. " Орди, които да щурмуват супермаркетите, несъмнено нямаше ", споделя полицейски представител от Аахен. Делата, заведени против хипотетични крадци, напълно не са доста. Но това не попречи на някои медии преждевременно и пресилено да разпространят новината за вълна от обири и грабежи. От своя страна полицията се опита да внесе изясненост.

Вътрешното министрество на една от най-засегнатите провинции - Северен Рейн-Вестфалия, на собствен ред прецизира, че не е имало огромни проблеми с мародерства и обири. Затова пък в засегнатите региони имаше всеобщи прояви на взаимност, взаимопомощ и жертваготовност, за които оповестяват управляващите и медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР