В началото на търговият във вторник доларът слабо се променя

...
В началото на търговият във вторник доларът слабо се променя
Коментари Харесай

Паундът и суровинните валути предпазливо поскъпват

В началото на търговият във вторник доларът едва се трансформира по повод кошницата от главните му валути съперници. Все отново би трябвало да се означи, че въпреки и леко нарастват английският паунд и така наречен " суровинни " валути - австралийският и новозеландският долари.

Надеждите за напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай поддържат растежа на националните валута на страните експортьорки на първични материали като Австралия, Канада и Нова Зеландия. Канадският $ пораства също така и поради новината, че Либералната партия на настоящия министър председател Джъстин Трюдо по предварителни данни е спечелили общите парламентарни избори в страната.

Днес сутринта американския $ се намалява по отношение на австралийския с 0,1%, към новозеландския - с 0,4% и към канадския - с 0,05%.

Общата валута в това време се разменя към американската на равнище $1,1156 за едно евро при курс $1,1150 за евро в края на търговията в понеделник.

Спрямо японската валута европейската се търгува по 121,14 йени за евро спрямо 121,11 йени за евро ден по-рано.

За един $ през днешния ден на пазара дават 108,60 йени в съпоставяне с108,62 йени при закриване на валутната търговия през вчерашния ден.

Фунтът стерлинг също се повишава по отношение на $ и еврото в очакване на гласуването в английския парламент на съглашението за изискванията по Brexit, контрактувано от Борис Джонсън с Брюксел. Британската валута ден сутринта се разменя с американската при курс $1,2974 за паунд при $1,2960 за паунд ден по-рано и по 1,1630 евро за паунд в по съпоставяне с 1,1623 в понеделник.

Цената на златото във вторник сутринта напълно леко се намалява в отсъствието на мотор за нейната поддръжка при покачващ се инвеститорски вкус към по-рисковите активи. Цената на декемврийските фючърси за скъпия метал на нюйоркската борса Comex спада с 0,35 $, или с 0,02%, до 1487,65 $ за тройунция. Стойността на декемврийските договори за среброто спада с 0,09%, до 17,587 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР