В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си

...
В началото на следващата година Банка ОТП стартира втората си
Коментари Харесай

Банка ОТП стартира нова международна стартъп програма

В началото на идната година Банка ОТП започва втората си интернационална стратегия акселератор, като до края на ноември месец 2018 година ще приема заявки от прохождащи стартъпи и от скейлъп компании от целия свят, в това число и от България. Участниците в тримесечната стратегия ще имат опция да усъвършенстват решенията си в партньорство с банката и с поддръжката на мениджмънта, специалистите и изтъкнати сътрудници на Банка ОТП. Крайният период за подаване на заявките е 30 ноември.

На 17 октомври 2018 година Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК ЕАД, започва втората си акция за стартъп кандидатури в границите на OTP Startup Program. Инициативата се поддържа от маджарски и интернационалните корпоративни сътрудници, обединени от слогана „ Дайте подтик на бизнеса си! “. Кандидатури се одобряват до 30 ноември на адрес www.otpstartup.com.

Банка ОТП търси стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен капацитет, които ще имат опция да тестват консолидираното на своите артикули и услуги с банковите технологии, с цел да открият дали имат приложение в пазарна среда. В процеса на имплементация компаниите-участници ще се употребяват от опита и менторството на основни специалисти на банката, от необятната й партньорска мрежа и от особено проведени уъркшопи.

OTP Startup Program набира стартъп компании в следните 5+1 области:

- Работа с данни и аналитични принадлежности

- Потребителско преживяване и обслужване

- Вътрешна успеваемост

- Отворено банкиране и сигурност

- Продуктови нововъведения

- Disruptive банкови решения, които не се причисляват към горните категории

Подборът на участниците в програмата ще премине в три кръга. Първо, претендентите би трябвало да попълнят онлайн заявление. Екипът на програмата ще преглежда кандидатурите по реда на постъпването им и ще предложения определените компании за видео изявление. Най-обещаващите претенденти ще вземат участие в двудневен лагер, който ще се организира в Будапеща през януари 2019 година Там те ще имат опция да основават контакти, обменят информация и да се срещнат със спонсорите и менторите си от Банка ОТП. Тримесечният интервал на реализация на програмата ще бъде в интервала март - май 2019 година и няма да изисква пренасяне в Будапеща. Като кулминационната точка на програмата ще бъде проведен „ Демо ден “ през май 2019 година, където участниците ще могат да показват достиженията си пред мениджъри от Банка ОТП, подбрани вложители и специалисти по нововъведения от националната и интернационална мрежа от корпоративни сътрудници на Банка ОТП.

„ Предишната ни стартъп стратегия получи сериозен интернационален отзив. Кандидатстваха повече от 200 компании, а осем от тях се включиха в програмата и работиха с нас през последните месеци. Най-важното е, че чакаме с някои от тях да установим продължително съдействие. Окуражени от триумфа на първата стратегия, взехме решение да стартираме втора, с цел да влезем по отношение на още обещаващи стартъпи и дружно с тях да създадем банковите решения на бъдещето по един структуриран метод. Надяваме се, че новата стратегия ще бъде още по-привлекателна за стартъп фирмите, съобщи Андраш Фишер, отговарящ за нововъведенията в банкирането на дребно в Банка ОТП.

OTP Startup Program е безвъзмездна стратегия акселератор, която не изисква капитал. Приемат се кандидатури от целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР