В началото на седмицата в Шанхай бе проведен международен търговско-икономически

...
В началото на седмицата в Шанхай бе проведен международен търговско-икономически
Коментари Харесай

Форумът „Хунцяо дава стимул на глобалната търговия

В началото на седмицата в Шанхай бе извършен интернационален търговско-икономически конгрес „ Хунцяо " като част от Международното ревю за импорт в Китай, заяви bulgarian.cri.cn. Около основната тематика на форума „ Пробуждане жизнеността на световната търговия " бяха проведени диспути за търговията и отварянето, търговията и нововъведенията и търговията и вложенията. Участниците разискаха въпроси, свързани с новите пътища за икономическата глобализация и улеснение на търговията и вложенията, новите трендове на развиването на международната търговия и стопанска система и изложиха своите отзиви.

Сред участниците на форума бяха представители на държавните управления на Литва, Хърватия, Казахстан и други страни и представители на интернационалните организации, бизнес средите и учени.

Към момента икономическата глобализация върви напред по еластичен път и мултилатерализмът и многостранната комерсиална система са предизвикани. По време на полемиката „ търговията и отварянето ", участниците размениха отзиви по въпроса за стимулирането на глобализацията, напредването на отварянето на по-високо ниво и построяването на по-мащабна общественост за взаимната полза. Председателят на Конференцията за търговията и развиването към Организация на обединените нации Мукиса Китуй уточни в речта си, че търговията и отварянето е извънредно значимо за избавянето на страните и народите от бедността. В това отношение Китай дава образец за останалите страни.

„ Китай се трансформира от една незначителна страна във втората стопанска система, най-големия експортьор и втория вносител в света. Успехите на Китай през миналите 40 години от началото на политиката на промяна и отваряне изцяло потвърждава силата на търговията. Страната освен натрупа огромно количество благосъстояние, само че избави 70 милиона китайци от бедността. Опитът на Китай даде път за модерна стопанска система ", сподели Мукиса Китуй.

Дигитализацията, интернетът и изкуственият разсъдък като присъщите черти на новата промишлена гражданска война трансформират методите на промишленостите и икономическия напредък. Интелигентното произвеждане, „ Интернет плюс ", цифровата стопанска система и електронната търговия водят вълната на нововъведенията, новите стопански модели довеждат до нови благоприятни условия за развиването на световната стопанска система. На полемиката „ търговията и нововъведенията ", ръководителят на Организацията за икономическо съдействие и развиване Мигел Ангел Гурия сподели, че нововъведенията дават мощен подтик на растежа на търговията, покачат конкурентоспособността на предприятията и усъвършенстват благоденствието на хората.

„ Към момента вложенията на предприятията в нематериалните активи надвишават тематики в машините и оборудванията, тъй като те осъзнаха, че с цел да преуспеят, би трябвало да покачат своята новаторска дарба. Най-новите данните на Организацията за икономическо съдействие и развиване демонстрират, че 14% от работните места в страните на организацията са автоматизирани, а 32% от тях, изключително нискоквалифицирания труд, могат да бъдат заместени от машини. Изкуственият разсъдък и огромните данни обгръща съвсем всички сфери, а технологиите трансформират метода на интернационалната търговия и понижават разноските й ", сподели още той.

Гурия прикани страните да отстранен тарифните бариери, защото по-отворена и свободна търговия дават отговор на ползите на всички хора.

През последните няколко години комерсиалните фрикции и капиталовият протекционизъм сложиха сянка върху вероятността на търговията и вложенията в международен мащаб. Участниците във форума „ Хунцяо " показаха своите възгледи по въпроса за възобновяване на интернационалните вложения като значима движеща мощ на световната стопанска система. Президентът на Литва Далия Грибаускайте споделя: „ Търговията и вложенията са свързани неразривно. Търговията без вложения, или вложенията без търговия, са неосъществими. Затова отварянето на пазарите към задграничните вложения е извънредно за икономическото развиване като цяло. Трансграничните вложения през 2017 година са спаднали с 23%, а тази година се плануват да се възстановят постепенно. Реалността накара ръководителите на страните по света да подхващат отворена и недискриминационна политика за вложения ".

Бизнес колосите също показаха своите отзиви за икономическата глобализация и високо оцениха провеждащото се в Шанхай китайско ЕКСПО за импорт. Жан Пол Агон – президент на „ Л`Ореал ", споделя: „ Уверен съм, че през днешния ден има историческо значение за международната търговия. Първото китайско ЕКСПО за импорт ще окаже надълбоко и дълготрайно въздействие на търговията. "

Първото ЕКСПО за импорт в Китай демонстрира, че в бъдеще страната ще бъде огромен вносител. Възможностите на китайския пазар са изключителни, сподели президентът на „ Алибаба " Джак Ма.

„ Благодарение на новите технологии, в бъдеще обсегът на търговията ще бъде по-широк, 80% от покупко-продажбите са трансгранични, младите могат да купуват и да продават всичко с мобифоните си, доста дребни компании ще бъдат основани ", сподели още Ма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР