В началото на седмицата Изпълнителното бюро на БСП излезе със

...
В началото на седмицата Изпълнителното бюро на БСП излезе със
Коментари Харесай

Нинова не може да изключи Гергов от биографията си

В началото на седмицата Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе със известие, че изключва водача на пловдивските социалисти Георги Гергов с претекстове за осъществени нарушавания, които по този начин и не бяха посочени нито пред медиите, нито пред членовете на партията. Последва реакция от пловдивската конструкция, която на собствен ред смъкна доверие от националното управление.

За да защитят решението на Изпълнителното бюро, пред медиите се явиха неколцина депутати. Първата опорна точка на представителите на Нинова бе, че има нередности със договорката за 43 милиона за „ дупката “ във Варна, която имаше за цел да откупи мястото в центъра на града. То още преди години става благосъстоятелност на пловдивския предприемач, само че е негодно за частни градежи. Но Българска социалистическа партия би трябвало да си напомни, че въпросното апетитно място бе „ изтървано “ (след като общината „ не помни “ да усили капитала на дружеството) от нейните хора - аления кмет Кирил Йорданов и тогавашния ръководител на общинския съвет Борислав Гуцанов.

Изявяващите се по медиите социалисти от кръга на Нинова пропуснаха да кажат и, че на локално равнище решението в поддръжка на договорката е взето с гласовете на БСП-съветниците. В качеството си на ръководител на Българска социалистическа партия Варна и общински консултант Гуцанов три пъти гласоподава в поддръжка на договорката, а на последното съвещание комфортно отсъства. Същият през днешния ден е част от изпълнителното бюро на Нинова и предстоящ лидер на листата във Варна. И в случай че Нинова вижда проблем със договорката за „ дупката ” във Варна, наред с Гергов, разумно е да предложи и Гуцанов за изключване със същите претекстове, с които му смъкна политическото доверие от него преди година - съглашателство и гласоподаване с ГЕРБ.

Според депутата Александър Симов Гергов имал бизнес според от ГЕРБ. Така и не стана ясно кой бизнес засяга социалистът. Ако е имал поради „ Пловдивски панаир “, то би трябвало да напомним, че в един от основните моменти началник на борда на сдружението е точно сегашната лидерка на левицата Корнелия Нинова, назначена от икономическия министър в Тройната коалиция Румен Овчаров. В същина не Гергов, а Нинова е взимала значимите решения за Пловдивски панаир. По време на нейното председателство страната, чиито представител и бранител на ползите е Нинова, губи мажоритарния си дял. Най-големият скандал, обвързван с сдружението, също е с подписа на Нинова. През 2006 година Министерски съвет дава скандалните 1,5 милиона за реклама на Панаира, които се отпускат по предложение на Овчаров. Всички формалности пък са уредени от Нинова и в последна сметка парите отиват в скандалния австрийски лобист Петър Хохегер. Запознати настояват, че прокуратурата в елементи е осведомена с документите към Аферата Хохегер и държи Нинова на “къса каишка ”.

С намаляването на държавното присъединяване в Пловдивски панаир тандемът Нинова-Овчаров лишава Пловдив от перлата в короната си - Панаира вечно. „ Веднъж приватизатор, цялостен живот приватизатор “, би споделил някой върл социалист. И, в случай че Гергов е изплатил всичко по покупко-продажбите си, извършил е и е защитил капиталовия проект за собствеността си, то с какво са съдействала Нинова, с изключение на да си затваря очите при прехвърлянето на проценти, с които се ощетява страната, и да заплаща безумни суми за реклама с държавни средства? Ако лидерката на Българска социалистическа партия вижда проблем в собствеността на ръководството на Пловдивски панаир, то може би би трябвало да се предложи за самоизключване....

Допреди три години и другият главен бизнес на Гергов не бе проблем за аления хайлайф, ръководен от Нинова. Неведнъж медиите бяха канени на семинари на левицата, които се организираха в хотелите на пловдивския предприемач, а както издават доближени – и за негова сметка. Ако Нинова е виждала проблем в този бизнес на Гергов, то за какво тогава избра едни от най-важните събития за левицата да се проведат на негов терен? Едно от тях бе и откриването на акцията на Румен Радев за президент, което също бе домакинствано и проведено от Гергов.

Да, Гергов е предприемач. Бизнесмен, който години наред устоя пловдивската конструкция на Българска социалистическа партия, измежду главните спонсори е и на всички останали акции на левицата. Бизнесменът, на чийто персонални тържества присъстваше целият хайлайф на Българска социалистическа партия, част от който е и Нинова повече от 10 години. С неговите пари всеки ръководител на Българска социалистическа партия е правил избори, Нинова също. По правилник никой, с изключение на главната партийна организация не може да го изключи от Българска социалистическа партия.

Нинова може и да успее да изключи Гергов от партията, само че няма по какъв начин да го изключи от биографията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР