В началото на октомври месец проверките на МК в гимназията

...
В началото на октомври месец проверките на МК в гимназията
Коментари Харесай

На фона на проверки: МК обяви конкурс за директор на Класическата...

В началото на октомври месец инспекциите на МК в гимназията започнаха по сигнали на  съдружие “Бъдеще за НГДЕК ”, в което влизат родители, ученици и някогашни преподаватели в гимназията. Гимназията години наред е упреквана в какво ли не - корупция, непозволено уволняване на учители, липса на оборудвани кабинети, замяна на образователната стратегия, рискова материална база. Напрежението обаче ескалира през последните месеци.

 

Наскоро изтече вторият мандат на Мариела Папазова като шеф на гимназията. Тя заема поста от 2012 година, напомнят от “Свободна Европа.

 

" Ние, родители, ученици, някогашни преподаватели, другари на класическата общественост в България и основатели на петицията " Бъдеще на НГДЕК - за промяна на управлението на НГДЕК " (подписана от над 1000+граждани), остро осъждаме невижданите дейности на управлението на Националната гимназия за антични езици и култури " Св. Константин Кирил Философ ", както и натискът, който се оказва върху преподавателския състав за групово овакантяване на учебното заведение. Смятаме, че сходен вид дейности вредят най-вече на децата и на учебното заведение, тъй като основават неспособност за протичане на естествен образователен развой, който и в миналите седмици е нищожен ", пишат от " Бъдеще на НГДЕК ".

 

В знак на митинг против започнатите инспекции заявление за овакантяване подадоха близо 50 души от НГДЕК, които са на мнение, че сигналите се подават от някогашни ученици и учители на гимназията, имащи частни ползи. 

" Тези доста инспекции: всичко това изморява. Това дава мотив на моите сътрудници - като поддръжка към колегията, към учебното заведение, към мен като началник - да кажат: стига толкоз, би трябвало да се спре това нещо. Това беше техният знак да го изразят, като споделят: в случай че това продължава, по-добре да си тръгнем и да дойдат други, които считат, че ще се оправят по-добре " - съобщи тогава пред Българска национална телевизия шефът на НГДЕК Мариела Папазова.

 

До месец претендентите да оглавят Националната гимназия за антични езици и просвета " Свети Константин Кирил Философ ", която е със статут на колеж към Софийския университет, би трябвало да показват в Министерството на културата описаните в уеб страницата на ведомството документи, както и идея за развиването на гимназията в идващите 4 години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР