В началото на ноември един от най-утвърдените театрални фотографи у

...
В началото на ноември един от най-утвърдените театрални фотографи у
Коментари Харесай

Изгонен от Народния театър, фотографът Стефан Н. Щерев представя свой филм съзерцание

В началото на ноември един от най-утвърдените театрални фотографи у нас Стефан Н. Щерев ще показа пред аудитория кино лентата си „ Там “, над който е работил през последните пет години. Поради това в лентата ще се видят фрагменти, които няма по какъв начин да бъдат снимани в общоприет филм в границите на 1-2 месеца.

 

И въпреки филмът да пътува през всички годишни времена, показва едно друго пътешестване – вътрешното съзерцателно пътешестване в уединение, оттатък думите, мисленето или говоренето за себе си, за някой или нещо, оттатък всичко всекидневно и бързо, назад на всичко протичащо се в днешно време, което е съвременно.

 

Авторът признава, че жанрът на кино лентата е необикновен и по никакъв начин не е бил елементарен за осъществяване. Макар в него да вземат участие осем забележителни персони – Явор Гърдев, Александър Морфов, Галин Стоев, Мариус Куркински, Георги Господинов, Теодосий Теодосиев, Павел Койчев и Йордан Камджалов, в лентата няма нито една имитация. И въпреки никой да не каже нищо, Щерев се надява, че филмът ще каже доста на феновете и ще ги накара да усещат и усещат много…

 

Определя метафорично изказванието си като „ движещи се фотоси “. Премиерата е планувана за 19 ч. на 5 ноември в кино „ Люмиер “ – НДК. Щерев дава обещание, че в случай че има интерес ще популяризира кино лентата си в цялата страна. Изпратил го е и на няколко интернационалните фестивала в чужбина и се надява пробният му артикул да бъде селектиран в конкурсните им стратегии.

 

Авторът замисля и втора част, в която в креативната случка ще бъдат въвлечени единствено дами.

Инфо: Уикенд

Тагове: Стефан Н. Щерев фотограф Явор Гърдев Александър Морфов Галин Стоев Мариус Куркински Георги Господинов Теодосий Теодосиев Павел Койчев Йордан Камджалов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР