В началото на летния сезон се забраняват нерегламентираните превози с

...
В началото на летния сезон се забраняват нерегламентираните превози с
Коментари Харесай

Спират джиповете до Рилските езера, незаконни превозвачи готвят ответни действия

В началото на летния сезон се не разрешават нерегламентираните транспорти с джипове в региона на Рилските езера, съобщи Българска национална телевизия. Заповедта за това следва да бъде издадена от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил. Предвижда се да бъде засилен и контролът на началната станция на лифта, както и по всички черни пътища да има повече патрули, които да наблюдават за извършители.

В момента има настояща целогодишна възбрана за придвижването на високопроходими джипове на територията на Национален парк " Рила”. Към нея следва да се добави нова заповед, с която да се ограничи придвижването по пътищата, тръгващи от началната станция на лифта.

Ако влезе в действие новата заповед за ограничение на нерегламентирания транспорт до Рилските езера, туристите ще могат да се качват там единствено пеш или с лифта.

Досега доста от колите използваха черните пътища, постоянно влизаха в гората, с цел да употребяват всевъзможни направления за транспорт на туристи.

" Този превоз е извънредно рисков, не е регламентиран и със законова основа, не е легален и би трябвало да търсим способи да се оправим с тази ситуация”, сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Някои от противозаконните превозвачи обаче са декларирали своята подготвеност да оспорват възбраната за транспорт на туристи в планината

" Част от нашите съграждани са си наели юридическо лице, което да оспорва вероятно издадената заповед, тъй че какво ще се случи, по какъв начин ще се развият нещата е доста мъчно и аз да ви кажа”, добави кметът.

В битката против нерегламентирания транспорт на туристи ще се включат община Сапарева баня, полицията, дирекцията на Национален парк “Рила “, горското стопанство, икономическа полиция и държавната автомобилна ревизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР