В началото на идната седмица през прохода Петрохан изцяло ще

...
В началото на идната седмица през прохода Петрохан изцяло ще
Коментари Харесай

Спират движението на камиони и коли с ремаркета през Петрохан

В началото на идната седмица през прохода Петрохан напълно ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 12 тона, както и на всички МПС с ремаркета и полуремаркета, оповестяват от Министерството на районното развиване.

Днес инж. Калоян Киров от Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " е направил ревизия на място, която открила, че трафикът е натоварен и проблематичен.

Киров е разискал с шефа на Областно пътно ръководство - Монтана инж. Володя Вълов обстановката на база на седмичния разбор на трафика през прохода след въвеждането на обходните направления от 10 юни 2023 година поради ремонта на пътя Мездра – Лютидол.

От предходната събота тежкотоварни камиони употребяват краткотрайно прохода Петрохан като маршрут по направлението Видин – София. В направлението София – Видин се движат единствено леки коли и бусове до 3,5 тона.
Инж. Киров рапортува на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков резултатите от инспекцията на място. Той показа проект на АПИ, съгласно който при започване на идната седмица ще се поправя заповедтта за краткотрайна организация на придвижването в частта й през прохода Петрохан, като ще се спре напълно придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона, както и на МПС с ремаркета и полуремаркета.

Представителите на бизнеса ще бъдат навреме осведомени за измененията, с цел да могат да възнамеряват съответно активността си. Мярката е превантивна и цели да опази живота и здравето на пътуващите през прохода Петрохан.

Очаква се новата краткотрайна организация на придвижването да влезе в действие от средата на идната седмица.
Министерство на регионалното развитие и АПИ насочат зов към водачите да карат с рационална скорост и да не подхващат рискови изпреварвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР