В началото на годината бе обявена инициатива за изграждане на

...
В началото на годината бе обявена инициатива за изграждане на
Коментари Харесай

Солистите на Мариинския оркестър и Софийската филхармония с благотворителен концерт в подкрепа на инициатива за нов концертен комплекс в София

В началото на годината бе оповестена самодейност за създаване на нов акустичен музикален комплекс на България, който да има капацитета да се трансформира в нравствен и културен храм за образование на генерации младежи, и да сложи София паралелно до огромните културни центрове на света.

Президентът на Република България се ангажира интензивно с тази идея, ставайки неин па-трон. Начинанието срещна и поддръжката на Сдружение “Живата вода на България” в лицето на госпожа Радева .

Сдружението на първата дама започва акция „ Станете част от историята “ за набиране на средства посредством поредност от благотворителни събития.

Инициативата получава необятна поддръжка измежду музикалната общност, както у нас, по този начин и по света. Затова и международният диригент, маестро Валерий Гергиев, дружно със солистите на именития симфоничен оркестър на Мариинския спектакъл, също показаха подготвеност да я поддържат, като се включат в акцията като на 10 септември от 20:30 ч., дружно с оркестъра на Софийската филхармония, изнесат благотворителен концерт за събиране на средства за реализацията на комплекса .

Събитието ще се излъчи онлайн пред Народен спектакъл “Иван Вазов” от 20:30 ч. , с цел да бъде налично за всички жители и посетители на града.

Седящите места ще бъдат съобразени с последните за интервала противоепидемични ограничения в страната.

Програма на концерта:

С.Прокофиев - "Ромео и Жулиета " (три фрагмента)

С.Рахманинов - "Симфонични танци”

И.Стравински - Жар-птица”

За Мариинския спектакъл

Много преди да бъде учреден Болшой спектакъл в Москва, този водещ съветски спектакъл е обичан на съветските императори и е главен императорски спектакъл на съветската опера и балет. Историята на Мариинския спектакъл стартира с построяването на спектакъл „ Большой Камень “ (Големият камък) в Санкт Петербург през 1784 година. Това е първият непрекъснат спектакъл в Руската империя и един от най-големите театри в Европа. Наречен е „ Мариински “ в чест на императрица Мария Александровна, брачната половинка на Александър II, който е огромен обожател на театралното изкуство.

От 1988 година театърът се управлява от световноизвестния диригент Валерий Гергиев. Интересното е, че той е приключил Ленинградската консерватория, тази, която се намира в преустроената постройка на Болшой Камен спектакъл. Днес Гергиев е един от най-известните и авторитетни музиканти в света. Мариинският спектакъл има три подиуми в Санкт Петербург.

През 2006 година по самодейност на Гергиев театърът открива своя концертна зала. Проектирана е от френ-ския проектант Ксавие Фабр и японския експерт по звучност Ясухиса Тойота, които работят и по концертната зала „ Уолт Дисни “ в Лос Анджелис и по зала „ Зарядие “ в Москва. Освен с неповторимата си звучност, концертната зала е известна със своите органи, едни от най-големите в свет
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> -->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Жена пита мъжа си: - Къде е книгата ни " Как да доживеем до 100 години "? - Изхвърлих я, тъй като видях, че майка ти я чете... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниИнициатива за хора с огромни сърцаЧервеният килим ще бъде един от най-многолюдните от годиниА1, е-просвета и Team The Clashers в взаимен проектРЗИ – София направи изненадваща инспекция в парламентаOтложиха делото за злополуката поради отпуски на експертиПремиерът уточни, че решение за това ще бъде взето, когато обстановката го изискваРуският президент се срещна с възпитаници във връзка началото на новата образователна годинаВижте превъзходните рокли на дамите със синя кръвВъв кино лентата вземат участие още Пико Аликзандър, Асим Чодри, Лукас БравоОт МОН изготвиха графикТой е дал информация във връзка със сигнала против Борислав МихайловОт просветителното министерство излязоха с позицияВ актьорския състав на " Непобедимите 4 " е майсторът на бойни изкуства и каскадьор Тони ДжаТе блокираха придвижването в двете направления на булевардите пред постройките на Министерски съвет и на ПрезидентствотоПострадали са двамата водачи, като единият е в доста тежко състояниеМислете дългосрочноВс
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР