В началото на борсовата търговия във вторник цената на златото

...
В началото на борсовата търговия във вторник цената на златото
Коментари Харесай

Златото поскъпва, подкрепено от отслабването на долара

В началото на борсовата търговия във вторник цената на златото се поправя в посока нагоре след спада на този актив - леговище предния ден, настъпил заради успокояването на финансовите пазари.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време, цената на юнските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 3,2 $, или с 0,16%, до 1957,0 $ за тройунция.

Жълтите кюлчета се продават на спот пазара по 1955,18 $ за тройунция, осведоми Тrading Еeconomics.

В същото време цената на майските фючърси на среброто се повишава с 0,10% до $23,168 за тройунция.

Златото загуби повече от 2% в търговията в понеделник, защото вложителите избраха да влагат парите си в по-рискови активи, успокоени от новината, че депозитите и заемите на банкрутиралата Silicon Valley Bank се поемат от First-Citizens Bank. Освен това доста набъбна доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати, които са опция на златото като благонадежден актив.

Новините от американския банков бранш обаче доведоха до намаляване на $, което се отразява назад на цената на златото. Статистиката от Съединени американски щати също може да окаже въздействие върху цената на благородния метал. По-късно във вторник ще бъдат оповестени данните за показателя на потребителското доверие в Съединени американски щати, като се предвижда, че показателят ще намалее до 101 пункта от 102,9 пункта през февруари.

Но цената на златото е с повече от 7% по-висока този месец, подкрепена от търсенето на безвредни убежища, защото неотдавнашните банкови разтърсвания в Съединени американски щати и Европа породиха страхове от икономическа криза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР