В началото на април в Холандия за първи път в

...
В началото на април в Холандия за първи път в
Коментари Харесай

Женският национален футболен отбор до 19 години щ е участва в елитен кръг в Холандия

В началото на април в Холандия за първи път в 34-годишната история на женския футбол националният тим на България до 19 години с треньор Силвия Радойска ще взе участие в първокласен кръг. Това заяви в Перник проф. Лъчезар Димитров - механически шеф на БФС. Момичетата са преодолели първия прелиминарен кръг и в Холандия ще играят за класиране във финалния кръг.

"Има сериозен прогрес в девическото и женското направление с 10-те тима, които вземат участие в кръгова система за лъчение на държавния първенец ", показа още проф. Димитров.

Според него в този спорт сме към междинното европейско равнище или малко под него. "БФС поставя съществени старания и за националните гарнитури на 17- и 19- годишните ", сподели още Димитров. 17-годишните ще вземат участие във заключителен кръг за първи път в България в курорта "Албена " през май. Тогава ще ни гостуват седемте най-хубави европейски национални тима.

"Още доста може да се желае, професионалните футболни клубове не желаят да развиват женски футбол по този начин, както е било при започване на 80-те, 90-те години на предишния век, нямат никакъв интерес ", сподели Димитров. Той уточни, че всички европейски клубове от най-голям сан имат девическо и женско направление, отделят големи средства и старания за развиване на женския футбол. У нас към момента футболът се отъждествява единствено със мощния пол. "Надявам се с нахлуване в европейското пространство дамите да намерят по-сериозно наличие във футболния живот ", заключи Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР