В началото на 2021 г. - в разгара на еуфорията

...
В началото на 2021 г. - в разгара на еуфорията
Коментари Харесай

Бичият пазар създаде милиони дей трейдъри. Сега им предстоят трудни времена

В началото на 2021 година - в разгара на еуфорията на спекулативния борсов пазар, двама дейтрейдъри получиха известност в приложението TikTok с видео, в което изясняват печелившата си тактика.

"Виждам, че дадена акция нараства и закупувам. След това просто я проследявам, до момента в който спре да нараства и продавам, " споделя потребителят, прочут като Чад. "Правя го още веднъж и още веднъж и всичко това заплаща разноските за целия ни метод на живот. "

Да, Чад е разкрил този вид търговия, която следва инерцията на пазара и тя наподобява се получава добре при него. Подобно на милионите хора, които се захванаха с дейтрейдинг по време на пандемията, Чад се носи на гребена на вълната на трогателен бичи пазар, който се облагодетелства от супер евтините пари от Федералния запас, написа CNN Business.

За начинаещите е мъчно да сбъркат. Избирате си акция - която и да е, и гледате по какъв начин нараства. Сега, несъмнено, това радостно пътешестване завършва също толкоз стремително колкото и стартира.

Какво се случва? Ако използваме метафора от "Игра на тронове ": На пазара е пренаселено с летни бебета, а зимата несъмнено идва.

"Оказва се, че да инвестираш е мъчно, когато кранчето на безплатните пари е спряно, " написа консуматор във форума WallStreetBets в Reddit, който съпровожда коментара си със фотография на пазарите, която демонстрира алено море.

За трейдърите, които познават само тръпката на бичия пазар, 2022 година донесе недопечен поврат. На страницата WallStreetBets, която беше епицентър на манията по по този начин наречените „ мийм “ акции през 2021 година, настроението несъмнено не е като за ваучър. Въодушевените постове са замененени с такива на миймове за бездънни загуби.

На Уолстрийт също не царува изключително забавление. В петък S&P 500 навлезе в мечи пазар, само че в последна сметка излезе от тази отрицателна територия преди края на сесията. Междувременно, Dow Jones записа спад в осма поредна седмица, което е най-дългата губеща серия за показателя от близо век.

Има признаци, че обратът на пазарите отблъсква дребните вложители. Приложението Robinhood, което беше с съществена роля в взрива при непрофесионалните вложители през последни две години, регистрира 10% спад на дейните месечни консуматори до 15.9 милиона през първото тримесечие на годината.

Въпреки това, Уолстрийт научи по сложния метод по време на повишаването на книжата на GameStop какво може да се случи, в случай че пренебрегваш силата на търгуващите през Robinhood. За тези, които си смъкват приложението в търсене на малко тръпка в едни сложни времена, в този момент е страховит интервал да не се отхвърлят, да гледат и да се учат.

"Мисля, че трейдърите на дребно няма да вървят на никое място, " споделя пред CNN Business Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda. "Никога преди не е било толкоз елементарно да се търгува на финансовите пазари. Някои ще се откажат, естествено, само че мисля, че има мнозина, които няма да го създадат. Това, в последна сметка, са доста забавни времена на пазарите. "

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР