В началото на 2017 г. представители на американското контраразузнаване са

...
В началото на 2017 г. представители на американското контраразузнаване са
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ предупредило Къшнър да внимава с бивша съпруга на Рупърт Мърдок

В началото на 2017 година представители на американското контраразузнаване са предизвестили Джаред Къшнър, брачен партньор на Иванка Тръмп, която е щерка на американския водач Доналд Тръмп, че китайско-американският бизнесмен Уенди Мърдок може да употребява другарството им в интерес на китайски държавни ползи.

Това написа американското издание " Уолстрийт джърнъл ", представено от Агенция Франс Прес.

Позовавайки се на източници, вестникът отбелязва, че американски публични чиновници са изразили безпокойствие, че някогашната брачна половинка на медийния магнат Рупърт Мърдок, който има вестника, лобирала за финансиран от Китай огромен строителен план във Вашингтон.

Въпросният план е китайска градина за 100 милиона $ в Националния дендрариум, който е единствено на няколко крачки от Конгреса и наоколо до Белия дом.

Вестникът написа още, че представители на разузнаването възприемат проекта като риск за националната сигурност , защото включва 21-метрова кула, която може да бъде употребена за наблюдаване.

Къшнър е бил предизвестен по време на постоянния брифинг на службите, защото е старши консултант на Тръмп.

Говорител на Уенди Мърдок съобщи, че не знаят ФБР или други разследващи организации да са разтревожени по отношение на делата й. Представителят отхвърли Уенди Мърдок да е осведомена с плана.

Родена в Китай, Уенди подписва брак с австралийския предприемач през 1999 година, а през 2013 година се развежда. Но тя към момента употребява фамилното име на някогашния си брачен партньор.

Запитан за публикуваната информация, представител на външното министерство на Китай съобщи, че Пекин се надява на прагматично съдействие със Съединени американски щати , защото е в интерес и на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР