В началото днешното заседание на парламента председателят Росен Желязков поздрави

...
В началото днешното заседание на парламента председателят Росен Желязков поздрави
Коментари Харесай

Депутатите ратифицираха споразумение, свързано с полицейското сътрудничество в Югоизточна Европа

В началото днешното съвещание на Народното събрание ръководителят Росен Желязков поздрави българските мюсюлмани във връзка свещения за тях празник Курбан байрам.

" Едно от най-големите достояния на нашето общество е толерантността сред религиите, мира и разбирателството, в които живеят хората от разнообразни вероизповедания в нашата страна. Вярвам, че просперитетът на страната е вероятен с общи старания, знанията и силата на всеки от нас ", означи Желязков.

В дневния ред за през днешния ден е заложено разискване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи, на Закона за електронните известия, Закона за храните и Закона за ограниченията против изпирането на пари. Според седмичната стратегия, депутатите ще прегледат в петък като първа точка ветото на президента върху разпореждания от измененията в Закона за правосъдната власт.

Депутатите отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия в дневния ред за тази седмица да влезе настояването на основния прокурор за снемане на имунитета на Бойко Борисов. Депутатите отхвърлиха настояването на левицата за основаване на краткотрайна комисия за изясняване на контракта сред " Булгаргаз " и турската енергийна компания " Боташ " и на всички доставки на газ през последната една година.

 

От " Възраждане " пък желаеха чуване на министър председателят акад. Денков по отношение на вчерашния му брифинг, след съвещание на Министерски съвет.

 

Народните представители отхвърлиха и настояването на " Продължаваме промяната-Демократична България " за чуване на трима министри - на туризма, на опазването на здравето и на околната среда и водите за положението на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир " Нова Каховка ". Според Цончо Ганев сходно чуване би навредило на туризма.

Радостин Василев прикани от парламентарната естрада да бъде извикан на чуване и. д. Борислав Сарафов, поради натиска по делата " Барселонагейт " и " Осемте джужета ".Росен Желязков съобщи, че по досъдебни производства няма по какъв начин да бъде изслушван основния прокурор.

Правителството разгласи война на една българска партия. " Възраждане " е единсвената опозиционна партия в Народното събрание. Както декларирахме първоначално, ние не призняваме това държавно управление, което не съставлява никого, даже личните си гласоподаватели. То съставлява единствено американския дипломат. След записа от съвещанието на " Продължаваме промяната ", ние пуснахме сигнал до прокуратурата. Все още нямаме отговор от страна на прокуратурата. Но през вчерашния ден единствено за няколко часа институциите се задействаха много услужливо. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

В нашата страна де готви пълзящ украйнски сюжети. Ще се опитат да прововкрат гражданския ред, да предизвикат конфликти в страната. Ще създадем всичко належащо да бъде непокътнат гражданският ред, макар опитите на ръководещите да предизвикат такива с държанието си. Искам да предупредя всеки български жител да бъде внимателен и да не допусне това разделяне в обществото, както се случи в Украйна. Тази опасност я има в нашата страна. Не изключваме да се приготвят такива актове и да се търсят изкупителни жертви. Призоваваме българските жители - хора бъдете бдителни. В опасностс ме, на път сме да загубим българската земя, отчество. Не бива да позволяваме провокации. Ще завърша с два цитата. " Няма власт над тази глава, която е решила да се отдели от плещите в името ма свободата. " Решили сме се към този момент или сте с нас и народа, или ще ви пратим при черните души. Първият откъс е на Христо Ботев, а вторият на Васил Левски. Да живее България, означи още Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " нападна акад. Николай Денков, че се изрича като " неонацистки фелдбел " поради апела му, че всички би трябвало да вземат ограничения против " Възраждане " и да осъществят " наказателно-репрес акция " против тях.

Депутатите ратифицираха съглашението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства, на Споразумението за използване на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства и на Протокола за изменение на Споразумението сред страните по Конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР