В мръсотия и непочистени клетки, без вода, светлина и достатъчно

...
В мръсотия и непочистени клетки, без вода, светлина и достатъчно
Коментари Харесай

Потресаващи условия в приюта в столичния р-н „Връбница“

В нечистотия и непочистени кафези, без вода, светлина и задоволително пространство. Над 200 кучета живеят в потресаващи условия в приюта в столичния регион „ Връбница “.

Доброволец съумява да влезе там на инспекция, а резултатите са шокиращи.  



Снимка: bTV

„ Всичко е шокиращо. Влизаме и непосредствено от портала се отправям с камерата към животните. Лоша санитарна конюнктура, кучетата спят във фекалии, в разнообразни тайни. Първата инспекция я направихме в 10:30 ч., час и половина след началото на работния ден. Обстановката вътре беше потресаваща, всичко беше в цвят, в който не би трябвало. Кучетата бяха без вода, във водата имаше фекалии, храна. Ужасяващи картини, имаше кучета в несвяст – това беше на 6 ноември. На инспекцията във видеото дойдохме в 15 ч. към края на промяната на целия екип и обстановката не беше по-различна. Отново заварихме кучета без вода, завряни по 10 в един бокс, което е извънредно неприемливо. Видимо кучетата са в меланхолия. На други не е ясно какво им е положението “, описа в „ Тази заран “ Алек Топалов, който е доброволец.



Снимка: bTV

На това ужасяващо място се намират към 200 животни, които са сложени в едвам 30 кафези. Въпросният подслон в действителност е стационар на клиника, в която изпращат кучета, откакто бъдат кастрирани. Повечето са с рани след интервенцията и се изсипват там, с цел да се свестяват след упойката, добави той. 

За да влезе там, Алек Топалов намира контакти през общински консултант, а оттова и през народен представител. По думите му съгласно законодателството единствено народен представител може да реализира надзор на активността на това място.



Снимка: bTV

„ Като влязохме работещите там имаха огромно предпочитание да ни изгонят, да не заснемем нищо и да не изнесем информация. Както сподели единият доктор: „ отново ще ни разнасяте из обществените мрежи, по малкия екран ще ни дават. Аз ходя с камерата и безусловно поканвам всяко лице да отидем и да сложим вода на кучетата, а лекарят дава отговор най-нагло, че това не е негово обвързване “, добави Алек Топалов. 



Снимка: bTV

За мястото дава отговор общинското дружество „ Екоравновесие “. То разполага с още два обекта - подслон в Сеславци, където идват млади животни и се отглеждат от доброволци и подслон в Горни Богров за възрастни животни, където за 1500 кучета се грижат сред четири и седем гледачи.

bTV алармира ОП „ Екоравновесие “. Оттам дадоха отговор, че няма да разясняват, до момента в който не получат позволение от Столична община.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР