В мой интерес е да бъда без имунитет. Искането на

...
В мой интерес е да бъда без имунитет. Искането на
Коментари Харесай

Елена Йончева заедно със Станишев по БТВ

В мой интерес е да бъда без имунитет. Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен, сподели евродепутатът Елена Йончева пред бТВ, предаде offnews.bg.

Тя изясни, че Европейският парламент се доверява на националните институции и българската прокуратура и че имунитетът е рутинна процедура. „ Аз ще срещна моите сътрудници в Екологичен потенциал с обстоятелствата, с цел да схванат те по какъв начин един български жител и политик да бъде осъден, тъй като изнася тежки корупционни практики в Българи “, разяснява още Йончева. Очакванията й са да има реакция от новия основен прокурор Иван Гешев.

„ В 100% от случаите имунитетът се смъква, тъй като Европейският парламент няма проверяващи функционалности, той се доверява на българските институции. Внесох тъжба в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, получих отговор, че жалбата е призната ”, добави тя.

Лидерът на европейските социалисти и някогашен съкровен другар на Йончева Сергей Станишев разгласи, че я поддържа. Той напомни, че
също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат. „ Познавайки я от толкоз години, аз съм безусловно уверен в нейната непорочност разбирам по какъв начин се усеща, тъй като минах в предишния парламент през същата процедура и аз настоявах за ускорена процедура ”, уточни Станишев.

На упреците на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че Йончева няма безапелационни резултати в Брюксел, Йончева отговори, че битката с корупцията не зависи единствено от нея. „ Използвам всички принадлежности в Европейския парламент, задавала съм съответни въпроси към Тимерманс, Веря Юрова в Комисията по правораздаване. Правила съм остри изявления по отношение на корупцията и свободата на медиите в България. Явно няма задоволително информация ”, изясни Йончева.

Станишев пък разгласи, че е сюрпризиран от реакцията на Българска социалистическа партия и схващането на левицата, че Елена Йончева е единствената виновна за битката с корупцията в партията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР