В Москва са задържани трима мъже по подозрение, че са

...
В Москва са задържани трима мъже по подозрение, че са
Коментари Харесай

Скандал в Москва! Задържаха детективи, помагали за разследване на Навални

В Москва са арестувани трима мъже по съмнение, че са търсили в мрежата персонални данни като част от следствие за отравянето на опозиционера Алексей Навални, заяви Дойче веле.

Според неназован източник от съветските правоохранителни органи, арестуваните Пьотр Катков, Александър Зеленцов и Игор Зайцев са употребявали и подправени документи на полицейски чиновници, данни на частни лица в даркнета, за което получавали възнаграждения.

Мъжете са упрекнати в подправяне на документи и нарушение на тайната на телефонните диалози.

Задържаните от своя страна настояват, че не са знаели за кого са събирали информация.

Според данни на интернет изданието Baza, тримата арестувани, които през 2020 година са записали детективска организация, са получили документи и телефонни номера на чиновници на Федералната работа за сигурност, които Навални е упреквал за своето отравяне.

Според информация от следствие на публицисти от The Insider, Bellingcat, CNN, Der Spiegel, извършено в края на 2020 година, в отравянето на Навални са забъркани 8 оперативни чиновници на ФСБ, които от 2017 година са го следили.

По-късно Навални разгласява запис на телефонен диалог с един от тях - Константин Кудрявцев, коя в действителност признава, че взел участие в интервенцията за отравянето на опозиционера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР