В момента в София се провежда поредното хибридно мероприятие, спретнато

...
В момента в София се провежда поредното хибридно мероприятие, спретнато
Коментари Харесай

Наглостта на медийните талибани Прокопиев и Донев няма край!

В момента в София се организира следващото хибридно мероприятие, спретнато от Иво Прокопиев и Огнян Донев – единият обвиняем за присъединяване в проведена незаконна група, а вторият за укриване на налози в размер на 63 млн. лева

Докато столицата ни е хазаин на срещата Европейски Съюз – Западни Балкани и вниманието на целия свят е фокусирано в тази значима тематика, двамата употребяват скупчването на европейски политици в България, в следващ опит да монополизират правото да се приказва по тематиката за свободата на медиите и медийния плурализъм и несъмнено, да се оплюят инакомислещите медии, разкриващи далаверите им.

Под формата на „ интернационална конференция “ в хотел " Хилтън ", на която са поканени единствено „ верните “ медии , Съюзът на издателите в България, в който членуват изданията на Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев – „ Капитал “, „ Дневник “, „ Клуб Зет “ и „ Сега “, приготвя приемането на „ Софийска декларация за медийна независимост “.

Като се погледнат обаче „ лекторите “ на мероприятието, умерено може да се допусна какво ще написа в нея. Участието на НПО-то, финансирано от Джордж Сорос – „ Репортери без граница “, представлявано от отговорничката за район „ Балкани “ Полин Адес Мевел (разпространяващо постоянно в отчетите си опорката, че Делян Пеевски държал 80% от медийния пазар в страната, защото имал 20 вестника, малките екрани, радиа, разпространителски компании и прочие откровени лъжи) и Иван Бедров, на заплата в уеб страницата „ Клуб Зет “ на Огнян Донев, титулувал се „ проверяващ публицист “ и „ модератор “ на мероприятието, несъмнено, e гаранция, че декларацията ще бъде естествено повтаряне на „ Бялата книга “ на триото скандални предприемачи, която същото популяризира през януари тази година.

Припомняме, че в нея тумбата грантаджии, професионални протестъри и поръчкови “журналисти” оплюха за следващ път България и медийния пазар и изсипаха куп откровени неистини за ролята на конкурентните им медии, само че угодно пропуснаха да упоменат за своята роля в него – по какъв начин непрекъснато фабрикуват подправени вести и клеветят родината си в Брюксел и по какъв начин прокарват, против следващия многомилионен грант, ползите на Джордж Сорос, целящи да разрушат доверието в институциите и в правосъдната власт. Неуспешно, тъй като на последните избори проводникът на тези ползи – партия „ Да(Й) България “ на Христо Иванов – Пинокио, събра едвам 2.96% от гласовете на гласоподавателите.

Приетата пък неотдавна Резолюция на Европейския парламент за плурализъм и независимост на медиите, предвиждаща възбрана на наказани лице да имат медии, явно е изнервила до краен лимит Прокопиев и Донев, тъй като по този начин биха изгубили, най-малко публично, опцията да фабрикуват подправени вести, целящи да прикрият далаверите им.

Колкото и да се напъват обаче да се показват пред европейските политици, на сходни „ конференции “, като чисти бели якички, обществото ни от дълго време е наясно, че точно поради тях свободата на словото и медийният плурализъм са застрашени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР