В момента светът се бори с коварния , като до

...
В момента светът се бори с коварния , като до
Коментари Харесай

Вижте света по време на пандемията от испански грип

В момента светът се бори с подлия, като досега са инфектирани 395 579 индивида, а смъртните случаи са 17 234. Ние ще ви върнем обратно във времето, когато човечеството е било изумено от пандемия от испански грип. Годината е 1918, като първите случаи са регистрирани в континенталната част на Съединени американски щати и Европа, преди заболяването да доближи Испания.
По време на Първата международна война Испания е неутрална страна и заради това няма наложена цензура в новините по отношение на провалите от разпростиращата се зараза. В същото време наложената цензура в Германия, Англия, Франция и Съединени американски щати прикрива равнището на провалите, нанесени от грипа в тези страни за опазване на високия дух на популацията в сложните военни времена. Всичко това поражда неправилното усещане, че разпространяването на грипната вълна в Испания е неведнъж по-силно, заради което се постанова названието " Испански грип ".

Пандемията от испански грип продължава от януари 1918 до декември 1920, като за този интервал са инфектирани 500 милиона индивида, а броят на жертвите варира от 50 до 100 милиона. Сред тези, които губят живота си, са австрийският художник Густав Климт, Софи Халберщат-Фройд, щерка на Зигмунд Фройд, немският социолог Макс Вебер и Фредерик Тръмп, дядо на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Както в този момент, по този начин и тогава, управляващите вкарват избрани ограничения, с цел да се ограничи заболяването. Сред тях са обществена изолираност, постоянно миене на ръцете и носене на защитни маски за лице.
Вижте тези исторически фотоси, които демонстрират по какъв начин е изглеждал светът по време на световната пандемия от испански грип:

View this post on Instagram
Wear a mask or go to jail #1918 #spanishflu #
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР