В момента страната ни изпълнява голям проект с европейско финансиране

...
В момента страната ни изпълнява голям проект с европейско финансиране
Коментари Харесай

Здравното министерство планира покупка на хеликоптери за спешна помощ

В момента страната ни извършва огромен план с европейско финансиране за рационализация на системата на незабавната помощ, който планува строителство, възобновяване и рационализация на 237 обекта на незабавната здравна помощ в страната, както и закупуване на 400 нови коли за спешна помощ. В новия програмен интервал здравното министерство ще кандидатства и за закупуването на хеликоптери за незабавна помощ.Това сподели здравният министър Кирил Ананиев на среща с ръководителя на Комисията по опазване на здравето на Германския Бундестаг Ервин Рюдел.

"Министерството на опазването на здравето интензивно работи и за построяването на Национална здравна осведомителна система. Друг фокус в работата на екипа на здравния министър е използването на ограничения за справяне с неналичието на фрагменти в системата на опазването на здравето, разяснява още Кирил Ананиев по време на срещата ", сподели Ананиев..

На срещата стана ясно, че България, и Германия имат общи провокации и проблеми, във връзка с които незабавно би трябвало да се подхващат ограничения. Сред тях беше откроено обезпечаването на бърза и съответна здравна помощ за дребните и отдалечени обитаеми места. Здравният министър и представителите на Комисията по опазване на здравето в Бундестага се договориха обмяната на опит сред двете страни да продължи.

В края на предходната година Европейската комисия без забележки утвърди плана за рационализация на незабавната здравна помощ, който е най-големият инфраструктурен план в областта на опазването на здравето за сегашния програмен интервал 2014-2020 година Общо 71 милиона евро от фондовете на политиката на доближаване ще финансират подобряването на оборудването, успеваемостта и достъпността на незабавните здравни услуги в България. Проектът, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, се осъществя на територията на цялата страна посредством строителство (в това число и на нови сгради), реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ: незабавните отделения на 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа; модернизиране на пространствата посредством: доставка на съоръжение и обзавеждане на структурите на незабавната здравна помощ; закупуване на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с здравна техника и инсталация за незабавна помощ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР