В момента сме свидетели на безпрецедентна суша и задаваща се

...
В момента сме свидетели на безпрецедентна суша и задаваща се
Коментари Харесай

Възраждане със запитване към кметове и областни управители за опазване на горския фонд

В момента сме очевидци на невиждана суша и задаваща се водна рецесия на територията на страната, както и сериозно ниско равнище на огромна част от язовирите. Промишленият дърводобив, противозаконната и непозволената сеч водят до ерозия, а ерозията до суша и дефицит на вода.
Поради това към регионалните шефове на няколко области по отношение на:
 Защо Борисов дава обещание земя от Горския фонд на хора, строили нелегално на нея? Защо Борисов дава обещание земя от Горския фонд на хора, строили нелегално на нея?
Продължават ли най-големите политически партии в България – ГЕРБ и Българска социалистическа партия, да работят по един и същи метод във връзка с незаконн...
- Правят ли се инспекции на горите в поверената им област за противозаконни сечища? Колко такива са открити за интервала, в който длъжността заема съответния регионален шеф?
- Направен ли е статистически разбор какъв е процентът на обезлесяване в горите, намиращи се на територията на поверената им област?
- В случай на установено обезлесяванеза справяне с казуса в региона?
Областният координатор на Възраждане Хасково внесе тъжба към Държавно горско стопанство Кърджали за неприемлива сеч в село Белица, община Любимец. Възраждане Варна внесе тъжба към Държавно горско стопанство Варна за неприемлива сеч в курортен комплекс Камчия. Общинските съветници от групата на Възраждане Варна внесоха и предложение към Община Варна за налагане на мораториум на сечта за 20 години , разкриват от партията.
 Експерт: Умишлено се основават водни рецесии Експерт: Умишлено се основават водни рецесии
„ Населението на България е намаляло с 30%, индустрията на България е намаляла с 90%. Водата намаляла ли е с 30% или с 90%, при...
Към момента общините са бенефициент по към момента отворената за кандидатстване процедура посредством асортимент на планови оферти по подмярка 8.1 „ Залесяване и поддръжка “ от мярка 8 „ Инвестиции в развиване на горските региони и възстановяване жизнеспособността на горите “ от Програмата за развиване на селските региони.
Процедурата обезпечава поддръжка за планове, които способстват за реализиране на задачите на подмярка 8.1, а точно увеличение на лесистостта в равнинните региони, ограничение на ерозията и опазване на качеството на земите, възстановяване на водния баланс и адаптиране към измененията в климата.
Според приложение 10 към изискванията за кандидатстване по Мярка 8 „ Инвестиции в развиването на горските региони и възстановяване жизнеспособността на горите “ и земите в посочените области има терени с висок риск от ерозионни процеси.
Крайният период за подаване на предложенията по гореспоменатата мярка е 16 октомври 2020 година В случай, че някоя от Общините кандидатства по програмата, Възраждане ще подкрепи с доброволчески труд засаждането на дърветата и залесяването, стига да бъдем осведомени за потребността от помощта ни.
 Дайнов: Предател е всеки българин, който гледа по какъв начин му изсичат горите, само че не прави нищо Дайнов: Предател е всеки българин, който гледа по какъв начин му изсичат горите, само че не прави нищо
Всеки българин, който в продължение на години гледа, по какъв начин му изсичат горите/крадат водата, и който знае, че най-после ще остане без вода, н...
До края на седмицата запитването ще бъде отправено към регионалните шефове на още няколко области в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР