В момента се възстановяват железопътни, авиационни и други транспортни услугиМногомесечната

В момента се възстановяват железопътни, авиационни и други транспортни услугиМногомесечната ...

Добър знак: За пръв път от 23 януари падна блокадата на Ухан - градът, в който пламна коронавирусът.В момента се възстановяват железопътни, авиационни и други транспортни услуги

Многомесечната блокада на град Ухан в китайската провинция Хубей, откъдето започна пандемията с COVID-19, беше отменена, предаде Би Би Си, цитирани от Дарик. 

Всеки, който има „зелен“ код от широко използвано приложение за здраве за смартфони, вече има право да напусне града за първи път от 23 януари.

В момента се възстановяват железопътни, авиационни и други транспортни услуги.

За да ограничат разпространението на вируса в Ухан, властите наложиха безпрецедентни ограничения за пътуване и разпоредиха закриването на повечето фирми в оживения мегаполис, в който живеят 11 милиона души.

Миналия месец, когато Ухан отчете първата си пълна седмица без нови инфекции, търговските центрове бяха отново отворени. На някои хора в жилищни комплекси без „епидемия“ също беше разрешено да напуснат домовете си за два часа.

От утре жителите с одобрен здравен статус ще могат да ползват обществен транспорт, ако предоставят QR код за сканиране. Кодът е уникален за всеки човек и е свързан с актуалното му здравословно състояние.

Хората, ангажирани с производството на медицински консумативи и други ежедневни стоки, ще могат да се върнат на работа. Други отрасли, които оказват влияние върху националните или глобалните вериги за доставки, също ще могат да възобновят работата си.

Въпреки, че не всички транспортни услуги работят с пълен капацитет, предвижда се 200 полета от Ухан в сряда, с които ще бъдат превозени над 10 000 пътници.

Някои ограничения ще останат в сила и училищата все още остават затворени до второ нареждане.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване

Източник: petel.bg