В момента се събира техническа информация за обстоятелствата около инцидента,

...
В момента се събира техническа информация за обстоятелствата около инцидента,
Коментари Харесай

Разследват причините за дерайлирането на влака в Пловдив

В момента се събира техническа информация за събитията към случая, вършат се измервания по талигата на двата локомотива, които са в депото в Пловдив, ревизира се тегловото уравновесяване и дали е вярно натоварването по оси. Дотук, сподели Петър Ганев, шеф на " Булмаркет рейл карго ", комисията не е разкрила неправда във влака.
Товарният трен, който дерайлира в Пловдив в ранните съботни часове, е пътувал по трасе Илиянци- Пирдоп-Карлово- Пловдив. Трасето е поискано от частния транспортьор предвид на наклоните. За разлика от осъвременените сектори от жп линията София- Пловдив, на всички места другаде в жп инфраструктурата стрелките не се наблюдават автоматизирано. Ситуацията наподобява на случая в Зимница през декември 1914 година, сподели той. Тогава сред гарите Зимница и Стралджа дерайлираха два локомотива и повода се оказа строшен език на стрелка. Ганев допусна същата причина незабавно след случая в Пловдив. Той дефинира като манипулативни изявления от страна на НКЖИ, че по същия втори коловоз часове преди този момент са минали няколко тежки товарни влакове и не е станало нищо.
" Важни са не тежестта и дължината на влака, а осното натоварване на всеки вагон ", сподели той и добави, че в техния трен параметрите са спазени. Ганев уточни две аргументи, заради които езикът на стрелката може да се е счупил- отмалялост на материала или кухина при заваряването. Той дефинира като доста неприятно положението на жп инфраструктурата в страната, изключително две линии- Илиянци- София и Русе- Варна. " Има два метода за окачване на вагоните- отраслово или с пружини. Последните месеци имаме към 40 счупвания на ресорите в тези сектори. Става дума за денивелация и намерено проваляне по релсите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР