В момента се работи върху възможността за трансформиране на общинското

...
В момента се работи върху възможността за трансформиране на общинското
Коментари Харесай

Преструктурират общинското предприятие „Ученическо хранене“ в Стара Загора

В момента се работи върху опцията за трансформиране на общинското дружество " Ученическо хранене ". Това заяви на конференция кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. 

" Ученическо хранене “ не предлага добра услуга за децата във връзка с качеството на храната през последните години. Наблюдаваме и безгрижие на предприятието във връзка с храната, която се дава на децата. Постоянно получавам фотоси на филии, които са намазани с кайма, която е недоизпечена. Това е неприемливо, съобщи кметът. Той изясни, че до края на образователната година сдружението ще работи , само че от идната година „ би трябвало да създадем промяна и всяко едно учебно заведение да има доста по-здравословно меню ". Кметът добави, че ще се търси частна самодейност в тази посока. Според него има добър модел, натрапен в Бургас, който включва даването на пространства в учебните заведения на компании, които да правят услугата. 

Това ще стане допустимо в тясно партньорство с шефовете и настоятелствата на учебните заведения, с цел да се даде по-добра услуга, разяснява Живко Тодоров. " Абсурдно е една общинска конструкция да не може да предложи една добра услуга, да не приказваме, че 76 души, които работят в предприятието, ми се костват прекомерно доста. То ще бъде преструктурирано ", безапелационен бе кметът. 

По думите на отрасловия заместник-кмет Надежда Чакърова задачата е да се реши въпросът сложно, защото визира с изключение на обедното - столовото хранене, само че и закуските, и плод и мляко за учениците. " Надяваме се да се осъвремени методът, по който се предлага тази услуга ", уточни Чакърова. Тя заяви, че упоритостта на администрацията е от идната година да бъдат предоставяни и електронни купони.

През януари към Общинския съвет в Стара Загора  беше основана краткотрайна комисия за разбор и основаване на дълготрайна тактика за повишение на стандартите за хранене в детските и образователни заведения на територията на общината. “Смятаме, че би трябвало да се направи обзор и разбор на актуалните услуги.

Едно от главните неща, които би трябвало да свърши тази комисия, е да се надградят актуалните стандарти ”, изясни тогава ръководителят на комисията Боян Кулев. Според него първо би трябвало да се обследва актуалният развой и да се осъвременят рецептурниците за подготвяне на храна. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР