В момента само в промоционална кампания могат се намерят по-ниска

...
В момента само в промоционална кампания могат се намерят по-ниска
Коментари Харесай

Великденска тесла: Яйцето удря 0,60 ст. за празника

В момента единствено в промоционална акция могат се намерят по-ниска цена

Цената на яйцата на едро е паднала с 6-7 ст. за година, само че в магазините за търговия на дребно държат 0,45-0,60 ст. за брой. В момента най-евтините със междинен размер костват 0,45 лева за брой в комерсиалната мрежа. На борсата пък са по 0,35-0,36 лева за брой, което е 9-10 ст. разлика. По-едрите в магазините костват с 10 ст. повече. 

За съпоставяне преди година цената на едро на яйцата е била 0,42 лева за численост, а в магазините вървяха по 0,50-0,60 ст. за брой. В момента единствено в промоционална акция могат се намерят на цени от 0,40 лева за брой и под тази стойност. 

Меню

В същото време има и ресторантьори, които към този момент оферират понижение на цените в обедното си меню на омлета и ястията от яйца поради спада на цената им на дребно. 



В интернет домашните яйца вървят сред 45 и 1 лев  за брой. Най-скъпи са тези, снесени от специфични породи кокошки, и са в друг от обичайния цвят. Има зелени, светлосини, бели, кафяви и тъмнокафеникави, които приближават аленото. От същото стопанство оферират и яйца за люпене, които са по 2 лв. за брой. По-евтино вървят тези от пъдпъдъци за консумация, които костват 25 ст. за брой. 

Шопинг 

Очаква доста българи да отскочат до прилежащите страни на пазар за Великден. Причината е, че цената на яйцата в Пирот, Одрин и други шопинг дестинации е по-ниска. В неделя на пазара в Пирот са по 18 до 20 сръбски динара за брой. Така най-скъпите костват в български пари 33 ст. за брой, а най-евтините са по 30 ст.

Преди дни от Българската организация по сигурност на храните стартираха акция на пазара на храни поради идните празници. С цел усилване на мониторинга ще се вземат проби от всяка пратка с яйца, влизаща през границите, както от трети страни, по този начин и от страни от Европейския съюз. 

Източник: Телеграф. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР