В момента повечето области на страната са далеч от локдаун

...
В момента повечето области на страната са далеч от локдаун
Коментари Харесай

Петков: Ако искаме да не стигаме до локдаун, трябва да се ваксинираме - това е научен факт

В момента множеството области на страната са надалеч от локдаун поради К19. Има няколко области, които са по-близо до този стадий.

Това разяснява пред Нова тв министър председателят Кирил Петков. 

Всички знаем пред какво сме се изправили, създадохме модел на държание и ръководство с предвидимост най-малко пет дни напред. Там са ясни и всички ограничения освен във връзка с здравето на хората, само че и за бизнеса, в случай че се стигне до затваряне на дадена област, уточни той.

Ясно желая да подчертая едно - в случай че вдигнем равнището на  имунизация, толкоз е по-малък шанса пациентите да стигат до интензивните кревати в лечебните заведения. Мисля, че всички са наясно с това, че има директна връзка сред броя на имунизираните и запълването на интензивните кревати. Колкото повече се имунизираме, толкоз по-малко хора ще стигат до болничното заведение, толкоз по-малък е риска даа затваряме областите, учебните заведения, бизнеса, уточни министър председателят.

Моят метод като министър председател е, че желая да чуя всяко мнение. Но действителните решения, които ще вземаме, ще се основат единствено на научни обстоятелства. И това, което приканих на срещата - не желая да слушам нечии вярвания или персонални убеждения. Тези неща не ме интересуват и няма по какъв начин да ми трансформират отношението. Единственото, което има място на масата, са данни, обстоятелства, които дават ясна преценка и причина за какво да се вземе обещано решение. В този миг имаме ясни данни, че колкото повече са имунизираните, толкоз по-малко кревати се запълват, уточни той.

Ако желаеме да не стигаме до локдаун, би трябвало да се имунизираме - това е теоретичен факт, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР