В момента повече от всякога имаме нужда от прагматизъм“. Това

...
В момента повече от всякога имаме нужда от прагматизъм“. Това
Коментари Харесай

Мария Габриел: Повече от всякога имаме нужда от прагматизъм

„ В момента повече от всеки път имаме потребност от прагматизъм “. Това сподели пред публицисти Мария Габриел, вицепремиер в оставка и претендент за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Във връзка с договарянията за ротацията в кабинета с ПП-ДБ тя разгласи: „ Оставам отворена за диалози. Искам да бъде ясно, че аз с всичките си дейности до този миг съм дала поръчка да има късмет за договаряния до последно “.

По думите ѝ диалози текат и сега. Габриел отхвърли детайлности, с цел да не бъде отклонено вниманието от главната цел – да има постоянно държавно управление.

Преди това в изявление за предаването „ Панорама “ на Българска национална телевизия тя сподели: „ Ротацията трябваше да бъде един механически въпрос, само че това не се случи “.

Габриел дефинира връщането на изпълнен мандат на президента Румен Радев като ход, който е дал късмет договарянията да продължат.

Тя напомни, че преди този момент министър председателят Николай Денков подаде оставката на държавното управление, без да го съгласува с нея.

На въпроса дали може Асен Василев да остане министър на финансите и в идващото държавно управление тя отговори: „ Това е част от договарянията “. След това посочи, че не желае непременно да е министър-председател.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР