В момента поставихме експериментално едно радарно табло и то показва

...
В момента поставихме експериментално едно радарно табло и то показва
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Мобилните радари ще обхванат 20 столични локации

В момента поставихме пробно едно радарно табло и то демонстрира доста значими данни, които изпращаме на полицията. Тези данни обаче демонстрират и доста отрицателна наклонност. Затова ние предложихме да се конфигурират 10 мобилни радара, обхващащи 20 местоположения в столицата.

Това съобщи в отговор на БГНЕС ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Георгиев посочи, че са засечени стотици извършители с над 100 км/ч и с над 150 км/ч на бул. „ Черни връх ”, най-вече през нощта.

„ Това е извънредно обезпокоително, тъй като демонстрира, че нищо не се е трансформирало. Следващият случай най-вероятно ще бъде другаде, по тази причина тези 10 радарни табла са мобилни и се инсталират на най-натоварените столични булеварда по преценка на специалисти, като да вземем за пример на Цариградско шосе, на бул. България, на бул. Рожен. След което се обобщават данните и се изпащат към Министерство на вътрешните работи, с цел да може в тези часови зони да се изпращат патрули на място ”, изясни Георгиев.

Той анонсира, че задачата е в идващите 6 месеца да се обзет 20 местоположения, като на всяка една от тях би трябвало да се работи най-малко по 2 месеца. Предвижда се и в допълнение да бъдат обезопасявани спирките на градския превоз.

Относно решението градинката на площад " Велчова завера " при Духовната семинария в София да носи името на Стефан Данаилов, ръководителят на Общинския съвет изясни, че артистът е един от най-талантливите педагози, отдали толкоз доста на българската просвета.

„ Над 70 от неговите възпитаници и изтъкнати експерти от разнообразни области предложиха на Общинския съвет и ние през днешния ден единомислещо поддържаме предлагането градинката пред дома му да носи неговото име. Младите би трябвало да помнят, би трябвало да отдадем дължимото на хората, които са оставили трайна диря в нашата групова памет като нация. Градът е задължен и по тази причина по отговарящ метод ще уважи Стефан Данаилов ”, добави още Георги Георгиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР