В момента обсъждаме как можем да изпълним тази молба, коментира

...
В момента обсъждаме как можем да изпълним тази молба, коментира
Коментари Харесай

Германското МВнР: Украйна се нуждае от военна помощ за преодоляване на обширния район, миниран от руснаците

" В момента обсъждаме по какъв начин можем да осъществим тази молба ", разяснява тя на конференция в Берлин с естонския си сътрудник Маргус Цакна, като изрази решителност, че Берлин ще работи дружно с други сътрудници.

 

По-рано през днешния ден Бербок настоя Австралия и други страни от Тихоокеанския район да работят в по-тясно съдействие с европейските си сътрудници поради все по-агресивната политика на Китай, отбелязва ДПА. Външната министърка направи тези изявления на онлайн среща в Австралийския институт " Лоуи " - основан в Сидни център за разбори. " Сътрудничеството усилва гласа ни, единството усилва силата ни ", уточни тя.

 

" Китай се е трансформирал, по тази причина и нашата политика към Китай би трябвало да се промени ", добави Бербок. " Виждаме един свят на засилващо се редовно съревнование, в което някои властнически режими се пробват да трансформират международния ред, с цел да усилят сферите си на въздействие, употребявайки освен военна мощ, а и икономическа мощност ", сподели още тя.

 

Много страни се обръщат от ден на ден към Китай. На фона на това Германия и Европа се пробват да засилят взаимноизгодните партньорства в Тихоокеанския район, напомни Бербок.

 

Министърката имаше желание да посети персонално региона, само че проектите й бяха провалени от механически проблеми с немския държавен аероплан, които я принудиха да остане в Абу Даби, прецизира организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР