В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това заяви депутатът

...
В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това заяви депутатът
Коментари Харесай

Елена Йончева обжалва паричната гаранция от 20 хил. лв.

В момента апелираме наложената ми парична гаранция. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в ефира на „ Здравей, България ”. Тя е упрекната в пране на пари. Според обвиняването сумата от  645 хиляди лева. е получена във компания, достъп до средствата, на която е имала Йончева. Фирмата е основана от компания на обвинената и друга офшорна компания.

„ Това са средства, отпуснати за закупуване на техника и за снимане на поредност от документални филми. Техниката е закупена по банков път, със съответните фактури, плащани са Данък добавена стойност. Става дума за камери, за звукова техника, за техника за директни включвания, за сателитни телефони, за монтажна апаратна и са направени поредност от документални филми ”, изясни тя.

Йончева съобщи, че парите не са й дадени като заплащане и това наложило да бъде основана трета компания. Дружеството, което дава тези средства за пазаруване на техниката и за производството на тези документални филми, би трябвало да има юридически и финансов надзор, изясни тя. „ Почти всички огромни малките екрани и техните притежатели имат доста компании и те  вземат участие в офшорни компании и това е процедура освен в България и е законно. Това, което ви казвам е процедура ”, сподели Йончева. 

Журналистът посочи, че до момента е снимала 7 документални филми. Обвинението за пране на пари е неуместно, съобщи изрично Йончева.

„ Сметката е открита в българска банка, плащани са налози в България. Цялата техника е закупена по банков път със съответната фактура. Филмите са налични и са излъчени. ", изясни Елена Йончева. Депутатът от Българска социалистическа партия разгласи, че работи върху следствие, с което ще покаже факти за корупция. В идващите дни тя ще подаде данни в прокуратурата. „ Ще разкрием съответно механизмите. Става дума за министър и заместник-министър ”, твърди Елена Йончева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР