В момента нямаме основание да излезем на протест, заяви в

...
В момента нямаме основание да излезем на протест, заяви в
Коментари Харесай

Валентин Попов: В момента нямаме основание да излезем на протест

В момента нямаме съображение да излезем на митинг, съобщи в предаването „ Преди всички “ ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов. Той припомни, че при започване на годината митингите бяха прекъснати. Тогава държавното управление удовлетвори едно от настояванията на служителите на реда – нарастване на заплатите. По другите претенции и сега се работи. Не чакаме министър Маринов да успее да позволи тези проблеми в границите на 2-3 месеца, сподели Валентин Попов и добави: 

„ За нас би било задоволително да забележим целенасочени дейности в посока на решение на проблемите или минимизиране на вредите, които те провокират. Някои различия най-вероятно ще продължим да имаме с представители на някои от административните дирекции. Надявам се да успеем в границите на разговора да стигнем до решения “.

Не за първи път поддържаме протестиращи жители, акцентира Попов по отношение на декларацията, с която полицейските чиновници от синдиката на Министерство на вътрешните работи поддържаха протестиращите жители. Той уточни, че тази декларация са я изпратили още в самото начало на протестните дейности.

„ Готови сме да застанем до всеки жител, който пази свое изконно право – правото на всеки да се бори за по-добър живот, стига, несъмнено, това да става със законови средства. Ние също сме хора, ние също сме жители на тази страна, не виждам за какво да не подкрепим тези хора. Полицаят не е от „ другата страна “, когато става дума за жители и чиновници на Министерство на вътрешните работи – ние сме от една страна. Униформените сътрудници, които работят до момента в който хората стачкуват, извършват отговорностите си, които са за запазване на публичния ред и отбрана на живота, здравето и сигурността на жителите “.

Попов не вижда причина декларацията да бъде посрещната зле от управлението на Министерство на вътрешните работи. " Би било необичайно, в случай че имаме някакви проблеми с управлението, тъй като сме подкрепили жители, които стачкуват със законови средства ", счита той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР