В момента няма никаква опасност от авария на площадките на

...
В момента няма никаква опасност от авария на площадките на
Коментари Харесай

Проф. Янев: В момента няма опасност от авария на ядрените централи в Чернобил и Запорожие


В момента няма никаква заплаха от повреда на площадките на нуклеарните централи в Чернобил и Запорожие. Това сподели в особено изявление за предаването " 120 минути " по bTV проф. Янко Янев - един от най-хубавите български специалисти по нуклеарна енергетика и сигурност. В момента той е шеф на Института за ръководство на нуклеарните познания във Виена.

Проф. Янко Янев пази докторска дисертация върху въздействието на атомните централи на околната среда, след което работи като основен помощник, доцент и началник на Радиохимичната лаборатория на Софийския университет.

През 1991 година господин Янев е определен за Председател на държавна комисия по оценка на положението на атомната енергетика и АЕЦ „ Козлодуй “. Toй заема значими интернационалните длъжности, сред които зам-председател на Борда на шефовете на Международната Агенция за Атомна Енергия, Вицепрезидент на на 3-ти комитет на Организация на обединените нации по Договора за Неразпространение на Ядреното оръжие.

Член е на Нюйоркската Академия на науките.

През 1997 година е поканен на работа в Международната Агенция за Атомна Енергия където заема разнообразни длъжности, измежду които началник на Международната Система за Ядрена Информация. От 2012 година е Директор на Института за Управление на Ядрените Знания във Виена.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР