В момента не се налагат ограничителни мерки, мерките, които се

...
В момента не се налагат ограничителни мерки, мерките, които се
Коментари Харесай

Шах! Мерките се разхлабвали. Говори Кацаров

В момента не се постановат ограничаващи ограничения, ограниченията, които се оферират, са стимулиращи - да работиш на 100%, а не на 50%. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг по отношение на новите ограничения против коронавирус които влизат в действие от през днешния ден.

Вчера бе решено да отпада ограничаването за прилагане на до 50% от потенциала на обекти, като заведения и фитнеси да вземем за пример, само че единствено в случай че 100% от личният състав е имунизиран, преболедувал, или пък има негативен PCR, извършен до 72 часа преди влизане в обекта.

Кацаров призна, че е изумен от реакцията поради заповедта му за новите ограничения. Моля ви, никакви ограничавания не са наложени, тъкмо противоположното, акцентира още веднъж той.

Новото в тази ситуация е, че се дава опция тези, които в този момент работят на 50%, да го вършат на 100%. По тази причина Кацаров недоумява за какво се приказва за ограничавания.

Ако държите да не работите на 100%, а на 50%, изпратете ми го документално и аз ще анулира заповедта незабавно, отбеляза той.

По негови думи, в случай че епидемиологичната обстановка го изисква, ще бъдат наложени спомагателни ограничавания. Към днешна дата обаче спомагателни ограничения не се налагали и няма област в страната, която да е въвела по-строги ограничавания.

Кацаров акцентира, че мерките не се постановат по сектори, а според от оценките на епидемиологичния риск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР