В момента най-адекватно от всички се държи Българската православна църква,

...
В момента най-адекватно от всички се държи Българската православна църква,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Най-адекватно от всички се държи Българската православна църква, нека младите отидат в храма

" В момента най-адекватно от всички се държи Българската православна черква, която остави храмовете отворени. Това са местата, където хората могат да отидат и да се проепидемичат. Там би трябвало да отидат тези, които са най-млади и най-здрави, а тези, които са по-възрастни и заболели – дано не отиват “. Това съобщи началникът на детското поделение към Инфекциозната болница доцент Атанас Мангъров пред Нова телевизия.
„ За да се спре COVID-19, би трябвало най-малко 70 на 100 от хората да го прекарат. Повечето от тях няма даже да схванат, че прекарали болестта. Хубаво е да се стартира от младите, здрави и мощни хора, тъй като те ще го изкарат без да имат някакви трайни увреждания “, безапелационен бе той.
По думите му повторното заразяване с ковид е невероятно. „ Такова нещо няма. Който го твърди – не си е чел учебниците. Особеност на коронавирусите е, че те могат да се отделят дълго време откакто е настъпила сероконверсията, т.е. откакто индивидът към този момент си е изработил антитела и е излекуван “, изясни Мангъров. И добави: „ Ако изписан пациент е с негативни проби, само че по-късно има позитивна, това не значи, че той се е заразил отново, а просто продължава да отделя този вирус “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР