В момента има риск от лошо време, очакват се проливни

...
В момента има риск от лошо време, очакват се проливни
Коментари Харесай

Не подценявайте гръмотевичните бури!

В момента има риск от неприятно време, чакат се проливни дъждове, гръмотевични стихии и ураганни пориви. Специалистите от ACE, спътникът на подвижността в Европа, изясняват по какъв начин водачите на коли и кемпери могат да пътуват безвредно даже при неприятно време.

Ако има гръмотевична стихия, водачите би трябвало да чакат мощен дъжд, градушка и внезапни пориви напразно. Внезапният мощен дъжд може освен да значи влошена видимост, само че и да докара до аквапланинг. Ако водните следи от движещото се начело транспортно средство по мокрия път изчезнат единствено след няколко метра, предлагаме ви да внимавате. Важно е да намалите скоростта и да държите кормилото изправен. Ако е допустимо, би трябвало да се заобикалят неочаквани спирачни маневри. Независимо дали вали дъжд или град – във всеки случай скоростта би трябвало да бъде съобразена с видимостта и упования спирачен път.

Поривите напразно могат да изхвърлят клони и други предмети по пътя. Шофирането с далновидност е наложително. При мощен непряк вятър транспортните средства с покривни структури, кемеприте и караваните са изключително изложени на риск, тъй като оферират повече повърхност за офанзива напразно.

В интерес на сигурността на придвижването от АСЕ предлагат понижаване на скоростта. Особено внимание се изисква на мостове, при излизане от тунели, само че също по този начин в края на диги и шумопрегради. Силният непряк вятър, който ненадейно настава, изисква деликатно противозавиване. Бъдете деликатни, даже и при мощен дъжд може да се чакат аквапланинг и промени в държанието при шофиране на караваната и влекача. Препоръчва се увеличение на безвредното разстояние и понижаване на скоростта.

Като цяло: Не поемайте никакви опасности! Ако времето е прекомерно неприятно, по-добре е да си починете от шофирането спирайки на безвредно място.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР