В момента има масово предлагане на български продукт, спадът на

...
В момента има масово предлагане на български продукт, спадът на
Коментари Харесай

Извънредното положение докара повече български стоки по борсите

В момента има всеобщо предложение на български артикул, спадът на цените обаче е с по-бавно движение. Забелязва се една наклонност на потребяване на по-високо качество артикули. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия ръководителят на Държавна комисия по стокови тържища и тържища(ДКСБТ) Владимир Иванов.

„ Към момента следим един много добър конкурентен развой, което изкара и повече качество на пазара, това е изключително годно за млечните артикули. Буквално ние ядем сега млечни артикули много по-високо качество. По-скоро ниското качество отстъпи от пазара “, изясни той.

По отношение на цените на плодовете и зеленчуците Иванов сподели, че и " там следим едни по-странни вариации ". Това, което коронавирусът докара и като взаимоотношение при плодовете и зеленчуците, е, че там спадовете, които се чакат, са с по-малки темпове, означи ръководителят на ДКСБТ.

„ Ние повече от 40 дни имаме на главните храни едни нива, които са права линия, т.е. вариациите са в границите на %, което е в границите на естествените търговски взаимоотношения “, разяснява шефът на Комисията по тържищата.

Иванов сподели, че при започване на изключителното състояние имало компликации " до момента в който се оформят зелените коридори и до момента в който стартират хората да се стиковат в новата среда ".

„ Естествено не може да се каже, че средата е по-лесно за другарство, само че имаше и едни положителни резултати. Конкуренцията стана много по-нормална, защото свръхконкуренцията, която се следи в България, взимаше от време на време много неприятни въздействия, които водеха до ниска цена непременно, надлежно взаимни отстъпки с качеството “, означи Иванов.

Като друга " изгода от ковид " той уточни намаляването на сивите практики.

„ Имаме един доста нормализиран и естествен пазар “, акцентира още Иванов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР