В момента 27 ваксини са в клинични изпитания върху хора.

...
В момента 27 ваксини са в клинични изпитания върху хора.
Коментари Харесай

Очакват първо ваксиниране за К-19 през октомври

„ В момента 27 ваксини са в клинични тествания върху хора. До момента най-хубави са резултатите от имунизацията на Оксфорд. Ваксините имат за цел да се попречва тежкото развиване на заболяването и да предотврати тежкият имунен отговор. Предстоят доста съществени клинични изпитвания. Ако всичко е наред през октомври ще бъдат подадени първите дози от имунизацията на Оксфорд “, заяви пред Българска национална телевизия вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

„ Това, че доста страни стегнаха ограниченията за българи, не е наказателна акция, а увещание, че без значение какво мислим по тематиката, вирусът е тук и би трябвало да сме оптимално виновни “, акцентира Александрова.

„ Ние българите сме в двете крайности – хора, които доста драговолно са приели вируса и такива, които не имат вяра, че вирус има. Това ме тормози “, призна вирусоложката.

На въпрос, какво сме научили за вируса за шест месеца, проф. Александрова съобщи: „ Все още не е ясно, за какво хората боледуват по друг метод от COVID-19. Всеки един от нас е неповторим със своите гени. Все още информацията ни е незадоволителна. Има разновидности в самия рецептор на вируса, които засягат организма. “

„ Няма нищо ужасно. Трябва да сме рационални и виновни, и да вървим напред “, безапелационна бе Александрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР