В момент на голям застой в авиотранспорта губернаторът на щата

...
В момент на голям застой в авиотранспорта губернаторът на щата
Коментари Харесай

В Ню Йорк беше открит новият терминал на летище Ла Гуардия

В миг на огромен застой в авиотранспорта губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо откри новия терминал на летище Ла Гуардия в Куинс и изрази убеденост, че авиационният бранш ще се възвърне от рецесията, съобщи Франс прес.

"Ще имаме ли потребност от летища? Да, ние ще имаме потребност от летища ", съобщи Куомо. "Самолетите още веднъж ще летят, колите още веднъж ще се движат, влаковете също, животът след Ковид-19 ще продължи ", добави губернаторът демократ, който пази концепцията за огромни инфраструктурни планове пред невижданата криза в страната.

"Няма никакво подозрение, че пътуванията по въздух ще се възобновят, въпросът е не дали, а по кое време ще стане това ", увери и Рик Котън, изпълнителен шеф на държавното дружество Порт Оторити, което ръководи летищата в нюйоркския регион.
Новият B терминал на летище Ла Гуардия е с 50 % по-голям от остарелия, дейностите по разчистване са се подобрили, ще има и автомати за хидроалкохолен гел. Взети са ограничения, които да подсигуряват сигурността и здравето на пасажерите в света след Ковид, акцентира Котън.

Новият терминал ще отвори порти за необятната общност в събота.

Модернизирането на летище Ла Гуардия, почнало през 2015 година за общо 8 милиарда $, е един от емблематичните планове на губернатора на щата. Летище Ла Гуардия беше намерено през 1939 година През 2015 година, когато стартира модернизирането му, тогавашният вицепрезидент Джо Байдън го назова "треторазредно летище ". През 2018 година през летището са минали към 30 милиона пасажери, по-специално от вътрешни полети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР