В момент, когато голяма част от света започва да излиза

...
В момент, когато голяма част от света започва да излиза
Коментари Харесай

Поглед навътре, поглед навън: Светът излиза от изолацията със смесени чувства

В миг, когато огромна част от света стартира да излиза от изолацията, хората поглеждат обратно към времето, което са прекарали, откъснати от другари, семейство и сътрудници поради ковид, и напред към това, което следва. Ройтерс улови някои от тези размишления дружно с портрети от Африка и Близкия изток на хора, които са в своите стаи и гледат на открито, и такива, които са на открито и гледат във вътрешността.
" Изолацията... беше прелестно време за мен да си поема мирис, да премисля метода си на живот и да се опитам да се съсредоточа повече върху нещата, които в действителност имат значение за мен ", сподели 29-годишният фотограф Адетона Омокание, който живее в Лагос. Александър Каяфас от същия оживен нигерийски град също вижда светлата страна на домашната изолираност. 25-годишният анализатор на данни се любува на времето, прекарано със фамилията, в учене и контакти с другари онлайн.
В селската Източна Капска провинция в Южна Африка обаче домакинята Зодиди Десевула не беше изключително удовлетворена от седмиците, които е прекарала в своята обичайната африканска къща " рондавел ". " Аз и брачният партньор ми бяхме затворени в тази къща от една стая, без да можем да вървим на работа. Мъчехме се да си набавим храна за ястие, тъй като нямахме приходи ", съобщи тя пред Ройтерс.
Според изпълнителката от израелската танцова натрупа " Батшева " Яел Бен Езер има какво да се каже за неправенето на нищо. " Ще ми липсва комфортното чувство на това, че " няма проблем да не вършиш нищо, няма проблем да не бъдеш работлив по метода, по който нормално си мислим ", сподели тя. " Нещата ще идват и ще си отиват, слънцето ще изгрява и ще залязва, а аз просто ще си пребивавам. И това е изцяло задоволително. "
0-8.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР