В многодетните семейства децата трябва постоянно да се състезават за

...
В многодетните семейства децата трябва постоянно да се състезават за
Коментари Харесай

Ревност между братя и сестри: Какво да правим?

В многодетните фамилии децата би трябвало непрекъснато да се състезават за вниманието на родителите си. И при най-малкото съмнение на някое от децата, даже й за най-малкото, абсурдът е неминуем.

Защо децата се ревнуват?

В множеството случаи ревността и съперничеството сред братя и сестри са стимулирани от предпочитание за хвалба, утвърждение и доказателство за родителска обич. Първородните изключително страдат от ревнивост, защото са живели повече, употребявайки вниманието на мама и баща.

Често ревностното дете не е решително в себе си, изпитва боязън, опасява се, че въобще не е обичано или по-малко от другото. Ето за какво би трябвало да се отнасяте към него като към човек, който претърпява сложен интервал.

Като всеки човек в сложен интервал от живота, детето се нуждае от родителската обич и че може постоянно да разчита на тях. То се нуждае от любов, грижа и схващане от родителите си.

Ако детето бъде лишено от опцията да покаже намерено ревността си, то ще стартира да потиска тези страсти и да не ги показва по никакъв метод. Много е евентуално идващия път ревността да се почувства в по-опасна форма.

КАКВО НЕ СИ СТРУВА ДА ПРАВИТЕ?

Наказването на децата за сходно държание е неправилно, това единствено ще удостовери страховете му, че не е задоволително обичано.

Кавгите сред братя и сестри са нещо естествено и неизбежно. Практически няма фамилии, в които децата да живеят в обич и естетика и в никакъв случай да не влизат в спор между тях.

Родителите би трябвало да са наясно с това и да не се надяват, че дъщерите и синовете им постоянно ще се схващат. Да разчитате на това значи да очаквате прекалено много от децата си.

Ако не сте видели какво се е случило сред децата и по какъв начин е почнала кавгата или борбата, не вземайте страна. Кажете да вземем за пример: „ Няма значение кой е почнал първи, ние имаме предписание в нашето семейство: не се карайте “!

Създайте ясни правила, обяснете какво е разрешено и какво е неразрешено, в това число по време на спор.

Насърчете децата да се опитат сами да разрешат казуса: „ Съжалявам, че това се случи, само че съм сигурен, че можете да намерите излаз и без мен “. Ако повода за кавгата е играчка, по-добре е да я вземете с думите „ Виждам, че не можете да играете тази игра без да се карате, тъй че на следващия ден ще ви я върна “.

Опитайте се да търсите решение на казуса, а не виновника.

Обръщайте на всички деца еднообразно внимание и ги хвалете еднообразно.

Опитайте се да изградите взаимоотношения с всяко дете, като вземете поради неговите характерности, отделяйки на всяко от тях несъмнено време.

Често ревностните деца са уверени, че никой не ги харесва. А задачата на мама и баща е да покачат увереността на детето в своите качества, като му демонстрират любовта си към него, хвалят го, обръщат му внимание.

Спрете да сравнявате децата: подчертаването на техните разлики единствено ще утежни обстановката и ще ги насърчи да се състезават.

Не се карайте на детето си за злост към брат или сестра. Той би трябвало да може да показа страданието си и даже да изрази гнева си. Накарайте го да се почувства по този начин, като че ли го разбирате и признавате компликациите му.

Не влизайте в ролята на служител на реда или арбитър: не защитавайте едно от децата, когато се карат. Родителите имат право да чуят недоволствата, само че не и да осъждат. В противоположен случай " жертвата " ще се възползва от това в бъдеще.

Не би трябвало да принуждавате по-големите и мощните, че би трябвало да отстъпват на по-малките и слабите.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР