В много широки граници са минималните температури тази сутрин -

...
В много широки граници са минималните температури тази сутрин -
Коментари Харесай

Чувствително затопляне и повече слънце през втората половина на новата седмица

В доста необятни граници са минималните температури тази заран - от едвам 0° в Добрич, където се образува и слана, до 13° в Сандански, в София - 7°. Максималните температури през днешния ден ще са сред 20° и 25°, за следващ ден по-ниски по Черноморието - от 14° до 17°.

В Западна България облачността ще се усилва и вплътнява, само че в по-голямата част от страната ще се задържи най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, който през нощта ще отслабне, в доста региони и стихне. Минималните температури на следващия ден ще са сред 4° и 9°, само че в обособени региони още веднъж ще паднат покрай нулата и отново ще има условия за слаби слани.

През целия ден облачността ще е по-често забележителна. След обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури - без основна смяна, по отношение на през днешния ден - сред 20° и 25°, още веднъж по-ниски по Черноморието - от 15° до 18°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

С раздрана, най-вече забележителна висока облачност, ще бъде времето в планините . Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите напълно едва ще се покачат и оптималните в курортите ще са от 8° на Алеко до 17° в Банско.

В по-голямата част от Балканите облачността ще е раздрана, в доста региони забележителна, тук-там ще превали и прегърми. Повече слънце ще има в крайните източни региони от полуострова.

У нас, в понеделник , времето ще е най-вече слънчево, а през идващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник тук-там, основно в Западна и Северна България, ще превали и прегърми, а дневните температури едва и краткотрайно ще се намалят. В сряда изолирани краткотрайни превалявания ще има единствено в планинските региони, а в четвъртък ще е най-вече слънчево, съвсем безшумно и сензитивно по-топло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР