В много гореща кола способността на водача да се концентрира

...
В много гореща кола способността на водача да се концентрира
Коментари Харесай

Предстои ви път? Вижте какво да направите за безопасно шофиране в горещото време

В доста гореща кола способността на лидера да се концентрира понижава, което пък усилва риска от произшествия.

Но рисковите температури също могат да причинят проблеми на самата кола. Шофьорът е по-малко ефикасен, става припрян и нападателен по-бързо, по-слабо е съсредоточен и като цяло със забавени реакции.

С жегата бдителността понижава, както и времето за реакция, раздразнителността се усилва, а с нея и готовността за вдишване на опасности. Тази композиция постоянно води до дейности на кормилото, които не биха се случили на балансиран водач, а това значи че топлината е предизвикала злополуката.

Колкото по-високо се изкачва термометърът, толкоз по-голям е рискът от произшествия, обобщават специалистите. Те се базират на изследвания, които демонстрират, че броят на пътнотранспортните катастрофи се усилва с единадесет %, когато температурата е над 25 градуса по Целзий.

Ето за какво специалистите по сигурност на придвижването неведнъж и упорито ви поучават да вземете поради няколко значими аспекта за безвредно шофиране в горещото време, пише auto-press.

Първата ефикасна мярка, с цел да извършите интериора на автомобила по-поносим в горещо време, е да отворите всички порти, преди да потеглите. Това несъмнено би трябвало да се направи няколко минути преди началото на пътуването, с цел да се подсигурява, че горещият въздух, насъбран в колата, може да излезе и вътрешността да може да се проветри малко.

Дори при високи външни температури може да се реализира усъвършенстване, въпреки и нищожно в обособени случаи.

Тогава не трябва рефлекторно да се настройва климатикът в колата на най-много. Защото, в случай че охладите температурата в колата прекалено много с климатика, това може да докара до проблеми с кръвообращението.

Следователно разликата сред външната температура и тази в автомобила не би трябвало да бъде прекомерно огромна. По този метод можете също по този начин да избегнете ударът от жегата отвън колата, когато излизате.

Освен това прекомерно ниските температури също могат да нарушат вниманието на лидера. Затова специалистите предлагат климатичната апаратура в колата да се настройва на 21 до 23 градуса по Целзий. Принципно обаче важи правилото температурната разлика сред вън и вътре да не е прекомерно огромна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР