В Министерството на външните работи няма постъпила информация от Венецуела

...
В Министерството на външните работи няма постъпила информация от Венецуела
Коментари Харесай

МВнР: Нямаме информация за паричен трансфер от Венецуела

В Министерството на външните работи няма постъпила информация от Венецуела за паричен трансфер, оповестиха за БНР от ведомството, водено от Екатерина Захариева.

Това стана часове откакто венецуелският народен представител Карлос Папарони заяви в Туитър, че от Венецуела имало опит нелегално да изнесат в България активи на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA.

Депутатът Карлос Папарони не прецизира в Туитър с кои български институции е сбъднат контакт за прекъсване на паричния трансфер. Според него става дума за " брокерска къща ".

Много огромна сума с пари няма по какъв начин да бъде преведена през сходен тип финансова институция, е неофициалният коментар на финансови специалисти за публичното радио.

Опозиционният народен представител разгласи, че управляващите във Венецуела са се пробвали да изнесат капитали на държавната петролна компания посредством финансов медиатор в България. Според него - от Венецуела към този момент са се свързали с българските управляващи, с цел да работят по случая.

Припомняме, на фона на тежката рецесия и многохилядните митинги в страната, режимът на Мадуро разпродаде забележителна част от златния запас на Венецуела.

Хуманитарната помощ, предопределена за Венецуела, продължава да е блокирана от управляващите, откакто президентът Николас Мадуро разгласи, че няма да одобри помощи от Съединени американски щати, а венецуелците не са " просяци ". Венецуела се намира в невиждана рецесия. Инфлацията в страната се пресмята на милиони проценти, а емигрирали от началото на рецесията са 3 млн. венецуелци.

Миналия месец водачът на опозицията Хуан Гуайдо, който се самообяви за краткотраен президент и си обезпечи поддръжката на над 40 страни, отпред със Съединени американски щати и множеството латиноамерикански и европейски страни. Мадуро към момента има поддръжката на Китай и Русия, Турция и Иран.

Припомняме, че преди три дни, европейски и латиноамерикански водачи се събраха в уругвайската столица Монтевидео, с цел да обсъдят проект за решение на задълбочаващата се рецесия във Венецуела, само че се пазят от директна интервенция.

Подкрепената от Европейски Съюз група, известна като Международната контактна група за Венецуела, организира своята встъпителна среща, като показва по-безпристрастен метод, който опонира на апелите на Съединени американски щати и латиноамериканските сили за повече интервенция.

Срещата пристигна по време на обособена среща на по-твърдата група Лима в Канада, която прикани за интернационалните дейности против венецуелския президент Никола Мадуро, с цел да го принуди да се отдръпна.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи пред телевизия CBS, че военната интервенция е " един от разновидностите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР