В Министерство на икономиката се създава специализирано звено, чрез което

...
В Министерство на икономиката се създава специализирано звено, чрез което
Коментари Харесай

Звено в Министерство на икономиката ще следи търговията с горива

В Министерство на стопанската система се основава профилирано звено, посредством което отрасловият министър ще следи за използването на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Законът влиза в действие през януари, излиза наяве от известие на Министерски съвет.

Към сегашния миг сходна конструкция в Министерството на стопанската система не съществува. Липсата на такова звено не дава опция да се започва действително процесът по регистрация на икономическите субекти от обсега на Закона, с което да стартира използването му, е претекстът на министрите.

Дейността на новата дирекция " Регулиране на стопански действия " ще бъде ориентирана към идентифициране на търговци с нефтопродукти, понижаване на сивия бранш, повишение на събираемостта на митнически и данъчни отговорности от тези действия, както и обезпечаване на лоялна конкуренция на пазара на горива в страната.

Със закона, препоръчан от депутати от " Обединени патриоти " утвърден от депутатите на 12 юли, се завишават условията за уставния капитал на компаниите, които търгуват с горива, което ще затрудни дребните играчи на пазара. Това бе и причина компаниите няколко пъти да стачкуват. Освен това се вкарва регистрационен режим към Министерството на стопанската система за компаниите, които търгуват на едро и дребно с горива.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР